Nieuw: woonstijl Vintage Heritage

07 juni 2022

Retro met een moderne twist

Een bijzondere woonstijl, dat is Vintage Heritage. Een combinatie van retro uit de jaren ’50, hotel chic uit de 60’s en flowerpower uit de 70’s. Een ongebruikelijke mix van kleuren, materialen en objecten. Durf jij dat aan? Dan is deze nieuwe woonstijl Vintage Heritage echt iets voor jou!

Experimenteer met kleuren, dessins en materialen

Je eigen sfeer creëren, dat kan misschien wel het beste met deze mix van woonstijlen die samen Vintage Heritage zijn. Eclectisch, persoonlijk en creatief. In deze woonstijl kun je volop experimenteren met spannende combinaties van verschillende kleuren, dessins en materialen.

Van de 50’s tot eind ‘70’s

Wie terugdenkt aan de periode van 1950 tot eind jaren ’70 ziet vast die veelvoud aan organische vormen weer voor zich. En precies die zie je ook terug in deze woonstijl. Maar ook strakke lijnen en hoekige of grafische vormen. Samen met een mix van warme rode, groene en aardetinten maken ze dit woonthema edgy en verrassend.

Aantrekkelijke materialen

Ook in materialen is deze woonstijl heel aantrekkelijk. Een zacht vloerkleed, vloeren van pvc en 3D behang. Maar ook raamdecoratie van zachte stoffen en met fijne dessins en structuren. Het kan allemaal en opvallend genoeg combineert het ook allemaal.

Organisch golvende gordijnplooi

Een mooi interieur betekent ook mooi licht in huis. En dat kan het beste met een combinatie van raamdecoratie. Zoals met in-betweens die het daglicht mooi filteren en verduisterende gordijnen voor de privacy in de avond. Kies je voor gordijnen? Let dan ook goed op de confectie zoals de gordijnplooi. Juist bij deze woonstijl past de golvende Wave-plooi heel erg goed. Met deze plooi blijven je gordijnen mooi strak hangen terwijl ze toch een heel natuurlijke sfeer hebben door die opvallende plooi. Een perfecte match bij Vintage Heritage dus!

Vintage + Innovatie

Laat je door de term Vintage niet van de wijs brengen; het combineert heel goed met innovatieve materialen zoals screendoek. Een stofsoort die heel erg sterk is doordat het gemaakt is van glasvezel of polyester en voorzien van een pvc-coating. Hiermee kunnen lamellen, rolgordijnen en vouwgordijnen gemaakt worden. Kies jij voor screendoek als raamdecoratie, dan hebben wij ze in verschillende kleuren die mooi aansluiten bij deze retro woonstijl.

Ontdek alles over de nieuwste woonstijlen in ons woonmagazine

In het nieuwste woonmagazine van MrWoon staan veel voorbeelden van de woonstijl Vintage Heritage. Volop inspiratie dus als je ideeën wilt opdoen om deze stijl ook in jouw huis door te voeren. Ga naar een winkel van MrWoon en je kunt ons nieuwste magazine met wel 100 pagina’s wooninspiratie gratis ophalen.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Nieuw: woonstijl Vintage Heritage?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: