Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Bijzondere muurverf: 3D, metallic en schoolbordverf

22 juni 2015

Hoewel behang al een tijdje bezig is met zijn comeback, moeten we niet vergeten wat je allemaal kunt met muurverf. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Metallic muurverf

De licht reflecterende deeltjes in metallic verf hebben een levendig effect op de muur. Ideaal om saaie ruimtes (hal, wc) op te fleuren. Kies bijvoorbeeld voor koper; de warme kleur in combinatie met licht geven je huis een magische gloed. Je kunt ook kiezen voor parelmoerglans of verf met glitters; bijvoorbeeld in de babykamer (it's a girl!). Lichtgevende verf is trouwens ook leuk voor kinderkamers. Natuurlijk niet om de hele muur mee te behandelen, maar leuk voor figuurtjes zoals sterren en zonnetjes.

3D Muurverf

Hier hadden wij ook nog nooit van gehoord. Het is eigenlijk een heel langzaam drogende verf. Hierdoor krijg je de tijd om bijzondere patronen of structuren aan te brengen in de verf. Bijvoorbeeld cirkels of golven. En als je niet zo'n vaste hand hebt maak je er met een sponsje zachte, roterende veegbewegingen in. Resultaat: een muur met reliëf die de ruimte dynamischer en levendig maakt. Leuk trouwens om dit met een baldadige kleur te doen; bijvoorbeeld zeegroen, als je durft. Maak het dan niet te gek en hang er 'rustige' gordijnen naast (in wit of off-white).

Schoolbordverf of magneetverf

Eieren op? Kalk het op de muur met een wit schoolkrijtje. Schoolbordverf is een uitkomst in de keuken. Houd er wel rekening mee dat deze verf alleen aangebracht kan worden op een vlakke muur. Zit er een reliëf in jouw muur in de keuken? Breng dan een speciale plaat aan waarop de schoolbordverf wel werkt, bijvoorbeeld een mdf-plaat. Magneetverf is leuk voor in de woonkamer. Magneten blijven zitten op de kleine ijzerdeeltjes die verwerkt zijn in de verf. Hiermee kun je je muur volhangen met foto's, schilderijtjes of tekeningen.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: