Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Welke raamdecoratie is veilig voor kinderen?

02 mei 2022

Spoiler alert: alle raamdecoratie van Toppoint is kindveilig!

Raamdecoratie kan gevaarlijk zijn voor kinderen, maar niet de raamdecoratie van Toppoint. Niets is immers zo belangrijk als een veilige plek voor elk kind. Vandaar dat wij ervoor gezorgd hebben dat al onze raamdecoratie kindveilig is.

Raamdecoratie conform Europese CEN-normen

Elk raamdecoratieproduct van Toppoint voldoet aan de Europese CEN-normen voor kindveilige raamdecoratie. Dat betekent dat aan elk product waar dat bij nodig is, accessoires zijn toegevoegd om de gevaren voor kinderen te beperken. Ook berekenen we de juiste, veilige lengte van de bedieningskoorden of -kettingen en zijn er andere veiligheidsonderdelen aan toegevoegd om risico’s uit te sluiten.

Kettingspanners en koordkikkers

Bedieningskoorden en bedieningskettingen van onder andere rolgordijnen kunnen gevaarlijk zijn als ze binnen het bereik van kinderen komen. Daarom hebben wij aan alle raamproducten met deze koorden en kettingen kettingspanners of koordkikkers toegevoegd. Dat zijn accessoires die aan de muur bevestigd moeten worden waarmee het koord of de ketting veilig opgeborgen wordt.

Montagehoogte

Ook de montagehoogte is een belangrijk aspect bij de kindveiligheid van raamdecoratie. De montagehoogte wordt gemeten vanaf de vloer tot aan de bovenkant waar het raamproduct opgehangen wordt. Wordt het raamproduct besteld, dan geven we die montagehoogte door en berekenen we welke lengte van de koorden of kettingen kindveilig is.

Lengte van koorden en kettingen

Bij producten groter dan 250 cm berekenen we de bedieningslengte als volgt: montagehoogte min 150 cm van de grond. Bij kleinere raamproducten wordt de bedieningslengte bepaald door 150 cm van de montagehoogte af te halen. Voor een juiste berekening zullen wij altijd een vakman laten inmeten en berekenen onze specialisten de bedieningslengte. Dan weet je zeker dat de lengte van de koorden of kettingen van het raamproduct, ook echt kindveilig is.

150 cm hoog, maar let op met klimmen!

Als vuistregel geldt dat als de bediening van de raamdecoratie hoger dan 150 cm vanaf de vloer hangt, dit kindveilig is. Maar, dan moet er natuurlijk geen bed, tafel of kastje in de buurt staan. Als een kindje ergens op kan klimmen, dan geldt die 150 cm niet als het vanaf de vloer gemeten wordt. Kijk daarom goed naar wat er in de buurt van de raamdecoratie staat en zorg dat kinderen ook vanaf die meubels niet bij de bediening van de raamdecoratie kunnen komen.

EasyClick; kindveilig montagesysteem voor raamdecoratie

EasyClick is ook heel kindveilig. Hiermee kunnen jaloezieën, plisségordijnen en Duette®Shades in de ramen gemonteerd worden zonder te boren of schroeven in de kozijnen. De bediening van deze raamproducten gebeurt dan met een greep of bedieningstang. Er komen bij dit montagesysteem dus geen loshangende koorden aan te pas waardoor het geheel kindveilig is.

Advies en voorbeelden in kindveilige raamdecoratie, bij MrWoon

Met kindveiligheid moeten geen risico’s genomen worden. Daarom zijn onze vakmensen er altijd om op locatie de raamdecoratie in te meten. En onze specialisten zullen adviseren welke raamproducten geschikt zijn. Heb je daar vragen over of wil je weten welke raamproducten mooi en veilig zijn voor de kinderkamer bij jullie thuis? Bezoek dan de MrWoon-winkel bij jou in de buurt. We hebben daar veel voorbeelden en antwoord op al je vragen over kindveilige raamdecoratie.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Welke raamdecoratie is veilig voor kinderen??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: