Wol is het nieuwe velours!

26 april 2022

Wollen gordijnen en vouwgordijnen

Als iets comfort en huiselijkheid uitstraalt, dan is het wol. Puur natuur met heel veel voordelen. En nu ook als gordijnstof verkrijgbaar. Met wollen gordijnen en vouwgordijnen geef je jouw interieur een warme touch die mooi combineert met heel veel woonstijlen. De nieuwste wollen gordijnen zijn helemaal trendy, in prachtige kleuren en ook nog eens bijzonder verantwoord.

Voordelen van wollen gordijnstof

Gordijnstof van wol heeft een paar belangrijke voordelen op alle andere gordijnstoffen. Zo is deze stof warmte-isolerend waardoor je met deze raamdecoratie altijd binnen een aangename temperatuur hebt. Ook neemt wol van zichzelf al veel vocht op zonder dat de stof vochtig aanvoelt. En is de stof grotendeels van wol gemaakt, dan is het ook nog eens brandvertragend.

Prachtige, diepe kleuren

De wollen gordijnstof is van zichzelf al zacht en comfortabel en zo ziet het er ook uit. De stof valt heel soepel waardoor het een mooi onderdeel van het interieur wordt. En de kleuren van dit natuurproduct zijn net even een tintje dieper en rijker dan van andere gordijnstoffen; prachtige kleuren waar je de mooiste wollen raamdecoratie van kunt laten maken.

In-betweens, gordijnen en vouwgordijnen van wol

Van de wollen gordijnstof kunnen zowel gordijnen als in-betweens en vouwgordijnen gemaakt worden. Combineer bijvoorbeeld houten jaloezieën met wollen gordijnen voor een heel natuurlijke look in huis. Of zoek juist de extremen op en match de stoere aluminium jaloezieën met de zachte wollen in-betweens. En wil je alles van wol voor het raam? Dan kun je een mooie combinatie maken van wollen vouwgordijnen samen met in-betweens van wol in dezelfde kleur!

Moved: wollen in-between, 100% gerecycled

Van Toppoint hebben we een drietal wollen gordijnstoffen. Elk heel mooi en elk net weer even anders. Zo is er de gordijnstof Moved van 100% gerecycled materiaal. Moved is een wollen in-between stof, verkrijgbaar in 40 heldere en warme kleuren en is brandvertragend. De hoogte van dit gordijn is 145 cm. Je kunt hiervan zowel gordijnen als vouwgordijnen laten maken. Ook wat de plooi betreft is er veel mogelijk; van een soepele Wave-plooi tot een strakke retourplooi. Moved kan ook als meubelstof toegepast worden.

Kashmir: uni gordijnstof, deels van wol

Ook van Toppoint is het gordijn Kashmir. Een uni gordijnstof dat heel erg soepel valt en kamerhoog (dus 310 cm) is. Deze gordijnstof bestaat voor een deel uit wol, 11%, en is daardoor niet brandvertragend. Wel is het een verantwoorde gordijnstof met het certificaat OEKO-TEX Standard 100.

Donegal: 100% wollen gordijnstof in Europa geweven

De derde wollen gordijnstof van Toppoint is Donegal; 100% wol die in Europa op getouwen geweven is. Donegal is gemaakt van wol waarvan ook chique sjaals gemaakt worden. Deze gordijnstof is dus echt heel erg zacht! De gordijnstof Donegal is leverbaar in 5 kleuren en heeft een hoogte van 150 cm. Ook deze gordijnstof is brandvertragend.

Verantwoorde gordijnstoffen

Al deze wollen gordijnstoffen zijn verantwoord. Kashmir en Donegal hebben het OEKO-TEX Standard 100 certificaat. Dat is een wereldwijde standaard die aangeeft dat de stof getest is op meer dan 100 schadelijke stoffen. Dit keurmerk betekent dus dat deze gordijnen geen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. De gordijnstof Moved heeft het Reach-certificaat.

Wil je ook wol in jouw interieur? Kom dan naar MrWoon!

Met wollen gordijnen geef je elk interieur een warme boost. Wil je deze mooie gordijnstoffen eens zelf zien? Dat kan! Kom dan naar een van de winkels van MrWoon en laat je verrassen en inspireren! Onze interieurstylisten staan daar voor je klaar om je persoonlijk te adviseren.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Wol is het nieuwe velours!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: