De meest praktische raamdecoratie voor op de zaak

05 april 2022

Zo kies je de raambekleding voor jouw werkplek

Of je nu veel op kantoor werkt, een thuiswerkplek hebt of wisselend op de zaak werkt en thuiswerkt, het is altijd fijn als je goed kunt werken. Een fijne werkplek creëer je onder meer door de juiste raambekleding te kiezen. Maar wat is nu praktische raamdecoratie voor op de zaak, of waar jij ook werkt? Wij geven je tips hoe je de raambekleding voor jouw werkplek kiest.

Beeldscherm

Waar je ook werkt, als je veel achter een computer zit is het licht heel belangrijk. Het mag niet te fel in je beeldscherm schijnen maar het moet ook wel licht genoeg zijn zodat je documenten kunt lezen.

Geluiddempend in de kantoortuin

Ook heel belangrijk is de mate waarin het geluid wordt geabsorbeerd in de ruimte. Een strakke, moderne kantoortuin is heel hip en trendy, maar als niets het geluid dempt, dan is het een holle klankkast waar het geluid echoot. Dat werkt heel vermoeiend en is ook lastig als je je moet concentreren of een gesprek wilt voeren.

Aangename temperatuur

Zeker bij een zittend beroep hebben mensen het snel koud. Dan is het fijn als de zon naar binnen kan schijnen. Maar ’s zomers wordt het dan weer erg snel warm door dat zonlicht. Zorg dus dat je iets voor de ramen hangt waarmee het op kantoor aangenaam van temperatuur is; niet te warm en ook niet te koud.

Lichttransmissie bij gordijnstof

Kies dus voor raamdecoratie die allereerst het licht goed filtert. Daar zijn zelfs EU-richtlijnen voor. Die bepalen hoeveel daglicht maximaal door de gordijnstof heen mag schijnen, lichttransmissie is dat. Die richtlijnen variëren afhankelijk van waar het raam zit; aan de noord-, oost-, west- of zuidzijde van het pand. Aan de noordkant mag meer daglicht door de raamdecoratie schijnen dan aan de zuidkant.

Aanbod in raamdecoratie

Zeker bij beeldschermwerk is raamdecoratie met de juiste lichttransmissie heel belangrijk. Gelukkig heb je daar veel keuze in; van gordijnen en Duette®Shades tot en met de Versus® gordijnen, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen. Vertel de adviseur of stylist in de winkel dat de gordijnen geschikt moeten zijn voor een kantoor of bij een werkplek, en ze zullen je adviseren uit welke soorten en welke stoffen je kunt kiezen. Wil je liever andere raamdecoratie maar moet die wel het licht uit je beeldscherm weren? Denk dan eens aan jaloezieën, die kantel je gewoon steeds net zo schuin dat het licht wel naar binnen schijnt, maar niet in je beeldscherm.

Dubbele laag raamdecoratie in holle kantoorruimtes

Is de kantoorruimte waar je werkt vooral strak ingericht met veel harde materialen? Zoals een betonnen vloer, tegelvloer, gestucte muren en veel glas en staal? Dan kun je met raamdecoratie het geluid absorberen waardoor het minder hol klinkt. Het beste effect bereik je met een dubbele laag raamdecoratie, zoals rolgordijnen met in-betweens, of Duette®Shades met dikke gordijnen. De gordijnstof werkt geluidsabsorberend en zorgt zo voor een aangenamere werkplek.

Isolerende Duette®Shades

Behalve absorberend kan raamdecoratie ook isolerend werken. En dat is prettig als je het niet te warm en niet te koud wilt hebben op de zaak. Ideale raamdecoratie hiervoor zijn de Duette®Shades. Die hebben een honingraatstructuur waarbinnen een stilstaande luchtlaag ontstaat. Daardoor blijft het in de ruimte aangenaam van temperatuur. Weet je dat je met deze raamdecoratie tot wel 25% op je energie kunt besparen?

Brandvertragende raamdecoratie

Sommige verzekeraars stellen ook eisen aan raamdecoratie voor op de zaak. Die moet soms brandwerend of brandvertragend zijn. In onze collectie hebben we veel gordijnstoffen met een brandvertragende of brandwerende coating. Je hebt dan nog steeds veel keus in de soorten raambekleding terwijl je ook voldoet aan de gestelde verzekeringseisen.

Iso Reflex® lamellen: in elke kleur mogelijk bij projecten

Heel bijzonder zijn de innovatieve Iso Reflex® lamellen. Verticale lamellen van aluminium voorzien van een laag vilt. Hierdoor zijn ze zowel warmte- als geluidsisolerend, voorkomen ze reflectie in beeldschermen en zijn ze brandvertragend. Bovendien zijn deze lamellen vanaf 20 m2 met elke gewenste kleur vilt leverbaar. Voor projecten zoals bedrijven en kantoren kun je de Iso Reflex® lamellen dus ook afstemmen op een kleur die past bij bijvoorbeeld de huisstijl.

Raamdecoratie voor elke werkplek, bij MrWoon

Zoek jij nieuwe raamdecoratie voor jouw werkplek thuis of op de zaak? Kom dan naar een winkel van MrWoon. De specialisten staan hier klaar om jou persoonlijk te adviseren en te inspireren.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over De meest praktische raamdecoratie voor op de zaak?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: