Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Meer groen in je interieur

08 maart 2022

Zet planten in je huis!

Met planten in huis heb je direct meer groen in je interieur; een urban jungle zogezegd. Een aanrader als je een prettige, gezonde en sfeervolle plek wilt creëren. In je huiskamer, badkamer, de slaapkamer of werkkamer. Planten zijn mooi op elke plek!

Gezonde leefomgeving

Meer planten in huis zorgen voor een gezondere leefomgeving doordat ze zuurstof produceren. Koolstofdioxide in huis wordt door de planten omgezet in zuurstof waardoor het direct gezonder is. Maar ze zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid in huis hoger wordt en ze kunnen de lucht zuiveren. Veel ongezonde stoffen die overal voorkomen, worden door planten omgezet in schone lucht. Een gevolg hiervan is dat je ook beter slaapt met planten in de kamer; doordat de lucht schoner en zuurstofrijker is.

Beter concentreren

Met planten om je heen, kun je je beter concentreren. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een plant je helpt om je beter te focussen. Logischerwijs zal de hoeveelheid zuurstof hier ook vast mee te maken hebben. We weten allemaal dat in een warme, bedompte ruimte je snel het gevoel krijgt in slaap te vallen. Hoe frisser en zuurstofrijker een plek is, des te alerter je bent. Een plant op je werkkamer of studeerkamer is dus een echte aanrader!

Betere akoestiek met planten

Wist je dat planten ook geluiddempend werken? We vertellen dit al vaak over gordijnen, maar ook planten helpen mee aan een aangenamere akoestiek in de ruimte. Heb je een industrieel interieur met veel harde materialen, zoals een stenen vloer en gestucte muren? Dan staan groene, grote planten daar niet alleen heel erg mooi bij. Ze zijn dus ook heel functioneel doordat ze in zo’n ruimte het geluid meehelpen absorberen.

Voel je gelukkiger

Wie even down is of een off-day heeft, weet dat het helpt om een frisse neus te halen. Even uitwaaien of een rondje lopen, geven je weer nieuwe energie. Maar soms lukt het niet om naar buiten te gaan, daarom is het goed om ervoor te zorgen dat je buiten al naar binnen hebt gehaald; met planten! Planten in huis zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt. En het geeft ook voldoening als het je lukt om een plant in leven te houden. Of zelfs tot een grotere, mooiere versie op te kweken.

Sfeermakers

Met planten in huis haal je ook direct meer sfeer naar binnen. Planten zijn echte sfeermakers. Of je nu een aantal kleine planten bij elkaar neerzet of een paar grote als eyecatcher, elke plant en elk stukje groen maakt het sfeervoller in de ruimte!

Op elke plek in huis

In elk huis zijn genoeg plekken om planten neer te zetten. Zelfs in de badkamer, daar kun je mooie tropische planten plaatsen die van vochtige ruimtes houden. En in je keuken kies je voor wat kruidenplanten, wel zo handig als je gaat koken. Ook in de werkkamer of op kantoor is het slim om planten neer te zetten omdat bekend is dat mensen hierdoor productiever worden.

Urban jungle interieur

Wil jij ook die urban jungle interieurstijl in jouw ruimte? Combineer de planten dan met andere accessoires of elementen. Plaats de planten in potten die je weer afstemt op je interieur. Wil je bijvoorbeeld een meer natuurlijke sfeer? Ga dan voor plantenpotten van natuurlijke materialen en kies voor raamdecoratie van linnen of houten jaloezieën. Of combineer een botanische print op je gordijnen met de planten in je huis. Dat staat altijd goed!

Inspiratie en stylingsadvies voor jouw interieur

Bij MrWoon vind je natuurlijk geen echte planten, maar wel veel andere interieurelementen om een urban jungle woonstijl te creëren. En we helpen je graag met persoonlijk stylingsadvies zodat je met raamdecoratie, vloerkleden en, of kleuradvies een mooie basis creëert die je verder aanvult met planten. Wil je inspiratie voor groen in jouw interieur? Ook dan staan wij voor je klaar!

Bron: MrWoon


 
Delen op: