Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Voordelen van vloerverwarming in de winter

07 januari 2022

Energiebesparend, comfortabel en voor alle vloeren

Is er iets behaaglijkers dan warme voeten in de winter? Wij denken van niet! En die warme voeten heb je gegarandeerd in huis met vloerverwarming. Maar behalve warme voeten, heeft vloerverwarming in de winter nog veel meer voordelen!

Vloerverwarming verbruikt minder energie dan radiatoren

Bij de keuze voor een warmtebron in huis wordt vloerverwarming vaak vergeleken met de traditionele radiatoren. En de vloerverwarming komt daar dan veel gunstiger uit. Zo werkt het onder meer energiebesparend als je het vergelijkt met radiatoren. Dat komt omdat een gewone radiator tot een heel hoge temperatuur verwarmd moet worden om het in de ruimte aangenaam warm te krijgen. Dat kan tot wel 65° of 75 °C zijn. Voor net zo’n warme ruimte hoeft de vloerverwarming maar tot zo’n 29 °C verwarmd te worden. Je snapt dat dat een enorm verschil in energiekosten is!

Efficiënter verwarmen

Ook werkt een vloerverwarming veel efficiënter in het verwarmen van een ruimte dan een radiator. En dat is eigenlijk best logisch: die vloerverwarming ligt onder de gehele vloer, of in ieder geval een groot deel ervan. Bij een radiator wordt de lucht vlakbij de radiator eerst verwarmd terwijl het in een ander deel van de kamer lang koud kan blijven. Met vloerverwarming wordt het overal even warm. Hierdoor is sneller de gewenste temperatuur bereikt en wordt minder energie verbruikt. Die besparing kan wel 15% zijn!

Meer leefruimte met vloerverwarming

Ook heel handig van vloerverwarming is dat het geen ruimte inneemt. Het zit mooi weggestopt onder de vloer dus alle ruimte in huis kan optimaal benut worden. Geen radiatoren tegen de muur waar je dan geen bank of kast voor kunt zetten, maar gewoon een strakke muur die je kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Meer ruimte voor je meubels en meer leefruimte voor jou!

Bij elk type vloer

Lang werd gedacht dat vloerverwarming niet onder elke vloer mogelijk zou zijn, maar inmiddels is dat niet meer zo. Of je nu een vloer hebt van laminaat, pvc, hout, tegels of tapijt, vloerverwarming kan altijd. Wel geleidt de ene vloer de warmte beter dan de andere. Laat je dus goed informeren, maar je hoeft je niet te laten beperken!

Veiliger en comfortabeler

Staat de radiator aan, dan kan die heel erg warm worden. Kleine kinderen kunnen zich daaraan bezeren waardoor het met een radiator toch altijd opletten geblazen is. Ook is de lucht in een huis met vloerverwarming minder droog. En met radiatoren is er meer luchtcirculatie waardoor het stof in huis meer ronddwarrelt. Kortom, met vloerverwarming is het veiliger en comfortabeler in huis.

Persoonlijk advies en stylingstips voor jouw vloer bij vloerverwarming

Komt in jouw huis ook vloerverwarming en zoek je daar nog een vloer bij? Ook dan ga je naar MrWoon voor persoonlijk advies en stylingstips zodat je straks lekker warm binnen zit met jouw mooie vloer en vloerverwarming!

Bron: MrWoon


 
Delen op: