Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Ronde vloerkleden

12 november 2021

Voor balans in je interieur

Rond bij vierkant of rechthoekig? Jazeker! Veel kamers zijn recht of soms vierkant en een rond vloerkleed is daarbij dan een mooie tegenhanger. Het brengt wat balans in de ruimte die anders erg hard wordt met al die rechte lijnen. Met ronde vormen in je interieur wordt het geheel wat zachter. En dat is best heel comfortabel!

Zachtere sfeer door ronde vormen

Met een rechthoekig kleed op de grond baken je al snel een ruimte af. Je geeft aan waar de eethoek begint of waar de zithoek is. Maar met te veel rechte lijnen in huis, wordt het ook wat saai en strak. Niets mis mee als dat is wat je wilt. Maar wil je wat meer speelsheid of een zachtere touch? Dan breng je wat ronde vormen aan in je interieur. Zoals met een rond vloerkleed.

Spannend contrast

De combinatie van een rond vloerkleed in een wat strakker interieur zorgt voor een spannend contrast. Houd je daar wel van, dan kun je nog meer contrast aanbrengen door ook een afwijkende kleur te kiezen. Zoals een knalkleur op de vloer als de rest vrij basic is. Of een rond geweven kleed op een vloer van houten planken voor een contrast in materialen.

Mooi met organische vormen

Rond combineert ook heel mooi met andere organische vormen. Het hoeft dus niet alleen als tegenhanger voor een strak, rechtlijnig interieur gebruikt te worden. Het kan ook heel mooi bij salontafels die ovaal- of eivormig zijn. Of bij stoelen met mooi afgeronde ‘hoeken’. Dat is het fijne van een rond vloerkleed; het combineert eigenlijk met alle andere vormen!

Voordelen van een rond vloerkleed

Een rond vloerkleed heeft veel voordelen. Zoals dat het in je interieur wat zachtheid brengt. Maar ook neemt het minder ruimte in beslag dan een vergelijkbaar rechthoekig vloerkleed. En doordat de vorm al wat losser oogt, heb je als vanzelf ook meer mogelijkheden qua indeling. Je kunt een paar ronde kleden neerleggen van verschillende afmetingen of plaats het net onder een paar meubelstukken om meer eenheid in de ruimte te creëren.

Speels in de kinderkamer

Rond is speels en dus ideaal voor een kinderkamer! Veel kinderkamers hebben gladde, harde vloeren zoals van pvc of laminaat. Dat is heel praktisch en hygiënisch, maar niet altijd heel comfortabel. Zelfs de pvc vloeren die toch wat zachter zijn, zijn nooit zo zacht als een vloerkleedje. Leg daarom een rond vloerkleed in de kinderkamer om fijn op te kunnen spelen. Kies er een die je gemakkelijk schoon kunt maken of die al een coating heeft tegen vlekken, en het blijft veel langer mooi en schoon.

Vind ronde vloerkleden bij MrWoon

De ronde vloerkleden in onze winkels zijn heel divers; van robuust rotan tot zacht en hoogpolig. Wil je iets dat past bij jouw interieur? Kom dan gerust eens langs bij MrWoon voor persoonlijk advies. We hebben in onze winkels veel voorbeelden van stoffen en materialen en we kunnen de ronde vloerkleden op maat laten maken. Dus ook precies passend bij jouw interieur!

Foto's: Kuatro

Bron: MrWoon


 
Delen op: