Trend: Terracottakleurige raamdecoratie

19 oktober 2021

Zo combineer jij deze woontrend in jouw interieur

Terracotta is een interieurtrend van 2021 en heel geschikt voor je raamdecoratie. Een warme kleur die snel doet denken aan mediterrane huizen en mooie zomerdagen. De perfecte kleur dus als je de warme sfeer van de zomer ook nu nog in huis wil vasthouden!

Warmrode kleur

Terracotta is een warmrode kleur die ook een beetje naar oranje neigt. We kennen het vooral van de plantenpotten en dat is niet zo vreemd. Deze natuurlijke tint combineert prachtig met de kleuren van planten die je veel ziet in warme landen: grijsgroen, blauwgrijzig en gebroken wit. En precies die kleurencombinaties doen het ook goed in jouw huis als je daar de trendkleur terracotta aan toevoegt.

Rustig met warme sfeer

De kleur terracotta is een rustige tint die voor een warme sfeer zorgt en het goed doet in woonstijlen met een natuurlijke basis. Zoals interieurs waarin veel hout wordt gebruikt. Elke kleur hout en elk type hout staat eigenlijk wel mooi met de warme kleur van terracotta.

Combinaties met terracotta raamdecoratie

Kies deze kleur voor je raamdecoratie en je hebt met terracotta gordijnen snel de gewenste sfeer in huis. En heb je ook al houten jaloezieën? Dan is de combinatie helemaal warm; het natuurlijke en warme dat een houten jaloezie al van zichzelf heeft, wordt nog eens versterkt door de warme gloed van het terracotta gordijn.

Planten met terracotta

Natuurlijk staan ook andere soorten raamdecoratie goed bij je terracotta gordijnen; zoals aluminium jaloezieën in een bijpassende tint. Je krijgt dan een mooi ton-sur-ton effect wat heel rustig is bij een interieur dat overwegend houten meubels heeft. Kies dan ook nog voor terracotta potten met veel groene planten en het effect is compleet. En wist je dat veel planten in je kamer goed zijn om je comfortabel en ontspannen te voelen? Reden te meer dus om de combi terracotta en planten snel aan je interieur toe te voegen!

Ook in een strak, modern interieur

Heb jij een strakker, modern interieur met donkere accenten? Zoals zwarte kozijnen of jaloezieën? Ook dan staan terracotta gordijnen heel mooi daarbij. De kleur valt dan meer op en brengt wat extra warmte door het contrast in tinten en materialen. Combineer het met een mooi mediterraan kleed op de grond, kies voor de wanden en vloer rustige tinten zoals betongrijs of lichtbruin en maak het af met wat koper in de details. Zo maak je van jouw moderne, strakke interieur een comfortabele plek waar je graag naartoe gaat.

Veelzijdige tint

Eigenlijk is de kleur terracotta heel veelzijdig; je kunt het dus toepassen in een modern, donker interieur en bij een woonstijl met veel houten details. Maar het staat ook mooi in een licht interieur met veel witte en crème kleuren. Art deco meubels en accessoires met goudkleurige randen, houten meubels in de stijl van Deens design of rotan en webbing meubels… met terracotta kun je alle kanten op!

Stylingsadvies voor terracotta in je interieur, bij MrWoon

Voeg ook warmte en sfeer toe aan je interieur met terracottakleurige raamdecoratie. Ben je benieuwd wat daarin allemaal te koop is? Bezoek dan een winkel van MrWoon. Onze interieurstylisten staan klaar om je te adviseren en je de vele voorbeelden te laten zien.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Trend: Terracottakleurige raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: