Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Opties voor bediening van raamdecoratie

21 september 2021

Van trekstang tot kindveilige ketting en app

Het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie stopt niet met het uitkiezen van een mooie gordijnstof en het soort raamproduct zelf. De details maken het product, en bij die details horen vaak ook de manieren om de raamdecoratie te bedienen. Het openen, dichtdoen en kantelen zeg maar. En daarvoor zijn veel opties die wij hier voor je op een rij zetten.

Trekstang

Een trekstang is precies wat het al zegt; een stang om raamdecoratie mee dicht te trekken of te openen. Het is er vaak in verschillende materialen en zorgt ervoor dat je de gordijnstof niet steeds met je handen hoeft aan te raken. Zeker bij een lichte stof voorkomt dat vlekken of vegen op den duur. Ook is het handig als het gordijn wat hoger hangt of groter is, met een trekstang kom je er dan toch makkelijk bij.

Koord

Een koord is de basic manier om raamdecoratie zoals rolgordijnen, mee te bedienen. Een stukje koord waarmee een plisségordijn, Duette®Shades of bijvoorbeeld jaloezieën geopend en gesloten worden. Meestal behoort dit tot de standaard uitvoering en zijn andere varianten optioneel.

Monoketting

De monoketting is een innovatie in de bediening van raamdecoratie. Deze wordt onder meer gebruikt bij de jaloezieën. Met deze ketting kun je het raamproduct geheel bedienen; openen, kantelen en sluiten. Alle bediening in 1 koord zeg maar.

SmartCord®; de kindveilige ketting

Het SmartCord® is een kindveilige ketting om raamdecoratie mee te bedienen. Deze ketting blijft namelijk altijd op dezelfde lengte. Hierdoor gaan niet ineens lange koorden rondslingeren waardoor ze een potentieel gevaar voor kleine kinderen vormen. De bediening werkt net zo gemakkelijk als de andere koorden of kettingen maar dan in een veilige uitvoering. Ideaal dus voor elke kinderkamer en voor huishoudens waar de kleine kinderen nog rondkruipen!

Draaistok

Een draaistok is heel geschikt om raamdecoratie te bedienen die wat hoger hangt. Zoals in dakramen. Kom je er niet makkelijk bij, dan is de draaistok eigenlijk een soort verlengstuk waarmee je wel het rolgordijn of andere raamdecoratie opent of sluit.

Handgreep of LiteRise®

Plisségordijnen, Duette®Shades en sommige jaloezieën kunnen ook met een handgreep uitgerust worden. Afhankelijk van de breedte van het stofpakket, worden er een of twee handgrepen op bevestigd. Een variant daarop is de LiteRise®; de raamdecoratie is dan koordloos en de bediening gaat met de hand.

Elektrisch of met een app

Puur gemak; dat is raamdecoratie die elektrisch bedienbaar is. Met een afstandsbediening. Hier kunnen ook meerdere raamproducten op gezet worden zodat je met een druk op de knop alles omhoog of omlaag doet. En wil je ook de raamdecoratie kunnen openen of sluiten als je niet thuis bent? Bijvoorbeeld om anderen de indruk te geven dat er wel iemand thuis is? Dan kun je het beste voor bediening via een app kiezen. Dat werkt dan via een Smart Home Hub en is mogelijk op elke soort raamdecoratie die ook elektrisch te bedienen is.

Meer weten of persoonlijk advies? Kom naar MrWoon

Er zijn veel opties in de bediening van raamdecoratie en vrijwel elk raamproduct kan op meerdere manieren bediend worden. Wat het meest geschikt is voor jouw woonsituatie en jouw wensen, dat is iets dat we je het beste persoonlijk kunnen adviseren. En dat doen we ook graag. Kom naar een van de MrWoon-vestigingen en we laten je zien wat er mogelijk is in de bediening van raamdecoratie en wat het beste past bij jouw woonwens.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: