Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Geef je balkon een make-over

17 september 2021

Nazomeren op een opgeknapt balkon

Ook als de zomer bijna voorbij is, kun je nog heerlijk buiten genieten. Soms zelf meer dan in de zomer zelf omdat de temperaturen wat aangenamer zijn. Wil jij wel op je balkon buiten genieten, maar is die nog niet naar je zin? Geef die dan nu nog een make-over zodat je straks lekker kunt nazomeren op je opgeknapte balkon!

Creëer schaduw- en zonplekken

Een fijn balkon, of dakterras of veranda natuurlijk, is een plek waar je lekker kunt zitten en genieten. Dat betekent dat je zowel een plek moet hebben waar je in de zon kunt zitten als waar je schaduw hebt. Is het balkon niet groot genoeg voor meerdere plekjes? Zorg dan dat je schaduw kunt creëren. Dat kan met een parasol maar je kunt ook een schaduwdoek ophangen.

Maak een schaduwdoek van de sterke gordijnstof No Limit

Een schaduwdoek moet natuurlijk weerbestendig zijn. En ook kleurecht. Je wil immers niet dat je mooi uitgezochte printje of kleur na een paar zomerse weken helemaal flets is! Of dat er vlekken in komen omdat het zoveel regende in de zomer. Een stof die hiertegen bestand is, is No Limits. Supersterk, vochtbestendig, maximaal kleurecht en in veel uitvoeringen. Kies de kleur of het dessin van jouw keuze, laat er ringen in aanbrengen en je kunt het als schaduwdoek op jouw balkon ophangen. En ben je een beetje handig? Dan maak je de constructie zo dat je het doek ook kunt openschuiven, voor als je een keer geen schaduw wil!

Ga voor groen

Ook al heb je geen mega-groene vingers, probeer toch je balkon op te fleuren met wat groen. Een paar mooie plantjes, wat bloemrijk spul waar de vlinders en insecten op afkomen en je hebt een fijne plek om te zitten. En waar ook de vlinders en insecten van genieten. Heb je wel groene vingers of houd je wel van een uitdaging? Dan kun je zelfs een mini-moestuintje maken op je balkon. Geen grote bakken natuurlijk, maar gewoon een paar potten met wat kruiden die je vaak gebruikt. En zelfs als je ze niet gebruikt bij het koken, met de geur van verse rozemarijn, oregano en lavendel om je heen, waan jij je al snel op een plek in Zuid-Frankrijk!

Een hor in je balkondeur

Dat groen op je balkon is leuk, aangenaam en belangrijk voor de insecten die het nu al niet zo makkelijk hebben. Maar we willen wel graag dat die insecten buiten blijven. Maak jij van jouw balkon een walhalla voor alles wat vliegt en zoemt, dan doe je er goed aan je balkondeur te voorzien van een goede hor. Dan weet je tenminste zeker dat je binnen geen last hebt van vliegen, muggen en insecten!

Knus en comfy op je balkon met lampjes en dekens

Om ook in de nazomer en herfst van je opgeknapte balkon te genieten, is het wel slim om ook voor wat knusheid buiten te zorgen. Want een ding is zeker; de dagen worden dan korter en zeker ’s avonds ook een stuk frisser. Kleed het buiten dus aan met gezellige lampjes en leg wat dekens in een bak om ze ’s avonds zo te pakken. Met een warme kop thee of een wijntje is het buiten dan heerlijk knus en kun je nog lekker wat langer op je balkon blijven zitten!

Interieurtips voor buiten

Interieurtips zijn natuurlijk meestal voor binnen, maar wij geven ze ook om jouw buiten gezellig verder aan te kleden met wat kussens en vloerkleden. Let wel op dat je materiaal kiest dat sterk genoeg is om buiten te blijven. En heb je niet veel plek? Kijk dan eens naar van die inklapmeubels zoals een tafeltje dat je tegen de muur kunt wegklappen en bistrostoeltjes. Dat staat gezellig en neemt niet te veel ruimte in.

Inspiratie en advies bij MrWoon, ook voor jouw balkon

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw balkon? Of wil je weten welke stoffen en producten weer- en windproof zijn? Dan ga je naar MrWoon. In elke vestiging staat een team voor je klaar met stylingstips, persoonlijk advies en veel voorbeelden. Ook van de eerdergenoemde No Limits-gordijnstof, horren en mooie spullen om je balkon mee aan te kleden. Kom langs en we vertellen je graag meer!

Bron: MrWoon


 
Delen op: