Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

UV-werende raamdecoratie

31 augustus 2021

Voorkomt schadelijke gevolgen in huis en voor je huid

Een heerlijk zonnetje buiten? Dat is heel fijn, maar niet als er te veel zonlicht binnenkomt. Want die zonnestralen in huis hebben veel schadelijke gevolgen. Dat voorkom je gemakkelijk met UV-werende raamdecoratie waarbij jij bepaalt hoeveel zonlicht binnenkomt. Het is tenslotte wel jouw huis, toch?

Verbleken

Dat UV-straling buiten schadelijk kan zijn, weten we inmiddels allemaal wel. Maar ook binnen, achter het glas, is die straling niet vrij van gevaar. Of in ieder geval van schade. Zo laat te veel zonlicht je meubels en raamdecoratie verbleken. En wordt de temperatuur in huis al snel veel hoger dan je prettig vindt.

UVA-straling, huidverouderend, gaat ook door glas

Maar wist je dat ramen bepaalde UV-stralen doorlaten? De UVA-stralen zijn zonnestralen die huidveroudering veroorzaken. Die ‘A’ staat voor ‘Aging’. Van de UVA-stralen komt 50% door glas heen. Zit je dus zonder UV-werende raamdecoratie achter het glas te werken, dan is dat dus helemaal niet goed voor je huid!

Raamdecoratie met UV-werende coating

Gelukkig zijn er verschillende soorten raamdecoratie die met UV-werende gordijnstof gemaakt kunnen worden. De stof heeft dan een speciale coating die de ongewenste stralen tegenhoudt. Dit kan bij:

  • Plisségordijnen
  • Duette®Shades
  • Versus® gordijnen
  • Iso Reflex® lamellen

Lichtfilterend

Het fijne van deze soorten raambekleding is dat ze het licht in huis aangenaam filteren zonder dat het meteen heel donker wordt. Ze houden de schadelijke UV-straling en hinderlijk zonlicht tegen terwijl je toch kunt genieten van het mooie daglicht. En wil je liever jaloezieën voor de ramen? Dan kan dat ook, daarmee stel je zelf de lichtinval door ze zo te kantelen dat het zonlicht naar wens wel of niet naar binnen komt.

UV-werend met EasyClick

De UV-werende plissés en Duettes kun je ook met EasyClick laten bevestigen. Dat is een montagesysteem waarbij de raamdecoratie zonder boren of schroeven strak in het kozijn bevestigd wordt. Ook de Scala® aluminium jaloezieën kunnen met EasyClick geplaatst worden zodat je ook daarmee gemakkelijk de lichtinval kunt stellen en zo zelf bepaalt hoeveel licht, en dus hoeveel UV-straling, naar binnen komt.

Gordijnstoffen met UV-werende coating, bij MrWoon

Wil jij je huid en je spullen in huis beschermen tegen de schadelijke invloed van UV-straling? Bezoek dan eens een winkel van MrWoon bij jou in de buurt. De interieurstylisten daar laten je graag de ruime keuze zien die je hebt in kleuren en dessins bij gordijnstoffen met UV-werende coating.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over UV-werende raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: