Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Welke raamdecoratie kies je met huisdieren?

04 augustus 2021

Voor een hond- of katproof interieur

Huisdieren zijn gezellig en heel leuk om erbij te hebben. Maar niet alle raamdecoratie blijft lang mooi als jouw huisdier zich daar met veel enthousiasme op stort. Wil je dus lang van je raamdecoratie genieten met honden of katten in huis? Dan kies je raamdecoratie die hond- of katproof is. Wij geven je wat tips.

Kat in de gordijnen?

Katten reageren op beweging. Hangen bij jou thuis de in-betweens tot op de grond? Dan loop je het risico dat bij wat tocht of frisse lucht, die zachtjes heen en weer gaan. En voor je het weet hangt je kat in de gordijnen. Een ding is zeker; een ragfijne in-between is daar niet tegen bestand. En dat geldt eigenlijk voor de meeste gordijnen.

Gordijnen tot op de vensterbank

Wil je toch gordijnen terwijl je ook een kat of hond hebt? Dan kun je ervoor kiezen om ze tot op de vensterbank te laten hangen. Dat scheelt al iets, alhoewel katten ook daar nog gemakkelijk bij kunnen. Beter is het dus om voor een sterke gordijnstof te kiezen. Of nog beter, een andere vorm van raamdecoratie.

Houten jaloezieën: katproof!

Houten jaloezieën zijn echt katproof. Klimt jouw kat ondanks al je pogingen om het af te leren, toch steeds in de gordijnen? Kijk dan eens naar houten jaloezieën. Die zijn robuust genoeg en kunnen wel een stootje hebben.

Geen lange koorden

Wil je Duettes, rolgordijnen, vouwgordijnen of plissés? Laat ze dan zonder lange koorden uitvoeren. Want ook die gaan bewegen zodra er wat wind is. En dat ziet er voor een speelse kat of hond uit als een leuk spelletje! Met handgrepen of korte koorden voorkom je het risico dat zij ermee gaan spelen en het zo stuk gaat of ze zichzelf bezeren.

Hond in huis? Geen gordijnen tot de grond

Met een hond in huis heb je al wel wat meer keus in raamdecoratie. Waar een kat rustig de gordijnen in vliegt, zal een hond dat niet zo snel doen. Zolang je maar geen gordijnen op de grond laat hangen, kun je rustig voor rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of Duette®Shades kiezen. Zorg er wel voor dat je hond er niet bij kan, dan blijft je raamdecoratie langer mooi.

Pendelhordeur met Petscreen horrengaas bij huisdieren

Ook hordeuren zijn een uitdaging voor wie honden of katten heeft. Sowieso moet het horrengaas sterk genoeg zijn zodat het bestand is tegen de scherpe nagels van je huisdier. Kies daarom voor jouw hor altijd het horrengaas Petscreen als je een huisdier hebt. Dat horrengaas is tot wel 7x sterker dan het gewone horrengaas. En als deur is een pendelhordeur heel handig; als je hond of kat naar buiten gaat, klapt de pendelhordeur vanzelf weer dicht. De hor blijft dus niet open staan, waardoor het kan doen waarvoor het bedoeld is: insecten buiten houden!

Kom langs voor persoonlijk advies in hond- en katproof raamdecoratie

Ben jij op zoek naar raamdecoratie die past bij jouw interieur én veilig is voor jouw huisdieren? Kom dan naar MrWoon. Wij hebben volop keus en zullen je altijd persoonlijk adviseren. Je huisdier hoef je daarvoor niet mee te nemen

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Welke raamdecoratie kies je met huisdieren??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: