Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Ombré?

02 juni 2015

Ombré-effect op de muur

Haal op een speelse manier kleur in huis
Schreeuwt die witte muur om wat kleur of ben je juist een beetje uitgekeken op die egaal geschilderde gekleurde muur in huis? Ga voor het speelse ombré-effect op de muur! Houd je van kleur en speels? Lees dan snel verder. In dit artikel leggen we je uit wat het ombré-effect precies is en hoe je dit kunt creëren!

Ombré, wat is het precies?

Ombré – ‘schaduw’ vanuit het Frans vertaald – is een verftechniek die de laatste jaren weer erg in opmars is. Bij deze verftechniek wordt de verfkleur steeds lichter of juist steeds donkerder. Het zorgt voor een prachtig kleurverloop op de muur, waarbij je in dezelfde kleurtint blijft. Voor op de muur is het vaak het mooist om onderaan met de donkerste kleurtint te beginnen en vervolgens naar boven te werken met steeds lichtere kleurtinten. Je eindigt uiteindelijk ongeveer op de helft met wit wat doorloopt tot het plafond.

Schilderen of behangen

Er zijn twee manieren om het ombré-effect op de muur te creëren: met verf of behang. Behang is uiteraard de eenvoudigste manier, maar met verf ben je helemaal vrij om zelf het kleurverloop te bepalen. Daarbij is het echt niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. In een paar stappen is dit klusje geklaard! Allereerst kies je drie kleurtinten (donker, medium en licht) uit hetzelfde kleurpalet. Breng de lichtste kleurtint van onder tot ongeveer de helft van de witte muur aan. Schilder vervolgens de onderste baan van de muur in de donkerste tint. Meng daarna de donkere en de medium verfkleur met elkaar. Dit wordt de tweede baan op de muur. De derde baan breng je aan met alleen de medium kleurtint. Vervaag de kleurbanen tot slot met een dunne platte kwast totdat er een mooi egaal kleurverloop ontstaat. Gebruik voor elk kleurverloop een schone droge kwast. En nu wat gaafs voor het raam !

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: