Gordijnen voor een open kledingkast

21 juli 2021

Slimme oplossing bij weinig ruimte

Niet veel hebben genoeg ruimte voor een inloopkast, maar veel hebben wel genoeg spullen om een grote kast te vullen! Gelukkig zijn daar mooie oplossingen voor, ook als je niet de ruimte hebt voor een grote kast.

Aparte ruimtes maken, met gordijnen

In een klein appartement of een studio is het vaak te behelpen met de ruimte. Met gordijnen kun je dan snel een deel van de ruimte afscheiden om daar een andere plek van te maken. Een kledingkast bijvoorbeeld.

Zo maak je een kledingkast met gordijnen

Het idee is heel simpel; zet tegen de muur de indeling van een kast. Zo’n wandsysteem met planken, kledingroedes en lades. Eigenlijk een kast zonder deuren ervoor dus. En in plaats van die deuren, hang je er gordijnen voor. In een kleur die past bij jouw interieur. Klem je deze ‘kast’ tussen twee muren in, dan hoef je er alleen maar gordijnen voor te hangen. Zet je het tegen een deel van de wand aan, dan heb je een gordijnrail nodig met een bocht zodat de gordijnen rondom de kast komen. Een snelle en slimme oplossing om een riante kledingkast te creëren in een kleine ruimte!

Onhandige hoek?

Ook als je wel meer ruimte in huis hebt, kan een afscheiding met gordijnen heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je een onhandige hoek in een slaapkamer of op zolder hebt. Zo’n plek waar je eigenlijk niets mee kan, behalve veel rommel neerzetten. Heel praktisch, maar die rommel wil je liever niet zien. Hang er dan gordijnen voor en de rommel of andere spullen zijn direct uit het zicht!

Gordijnen waar je niet doorheen kunt kijken

Welke gordijnen je kiest voor een open kast of kledingkast, bepaal jij. Het mooist is natuurlijk als je het laat aansluiten bij de rest van je interieur. En staat er veel rotzooi achter of is het nogal rommelig? Dan is het slim om een gordijnstof te nemen die te dik is om doorheen te kijken. Mooie overgordijnen bijvoorbeeld of dikkere in-betweens.

Meer diepte

Behalve dat gordijnen voor een kledingkast de chaos aan het oog onttrekken, zorgen ze ook voor meer diepte in de ruimte. En geven ze wat extra sfeer. Handig én stijlvol dus!

Inspiratie of advies nodig? Je krijgt het bij MrWoon!

Lijkt je dat wel wat, zo’n riante kledingkast met mooie gordijnen ervoor? Laat je dan eens verder inspireren in een van onze winkels. Onze ervaren en creatieve interieurstylisten staan voor je klaar om je verdere tips en ideeën te geven en hebben tal van mooie gordijnstoffen die heel geschikt zijn om te gebruiken bij kasten of kledingkasten!

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: