Huis afsluiten tijdens de vakantie

21 juli 2021

Zo lijkt het alsof je wel thuis bent

De vakantie staat weer voor de deur! Een tijd waar velen naar uitkijken, ook inbrekers. Alert als ze zijn, hebben ze snel in de gaten of een huis al een paar dagen leeg staat of niet. Tenzij jij slimmer bent, door het net te laten lijken alsof je wel thuis bent. Wij geven je hier een paar tips over het afsluiten van je huis tijdens de vakantie.

1: Echt op slot

Het allerbelangrijkste; zorg dat je huis goed op slot is en dat er geen sleutels verstopt onder de bloempot of deurmat liggen. Dit betekent dus ook dat je je huis echt op slot moet doen, niet alleen de deur achter je dichttrekken. Kies ook voor een goed slot en maak het nog wat extra lastig met anti-inbraakstrips of dievenklauwen.

2: Maak het ze lastig

Je kent de uitdrukking ‘Gelegenheid maakt de dief’? Precies dat dus; die gelegenheid geef je ze niet. Zorg dat je huis goed in het zicht is als dat mogelijk is, door bijvoorbeeld de heg of struiken nog voor de vakantie even goed te snoeien. Haal ladder en containers weg zodat die niet gebruikt kunnen worden om via de eerste verdieping naar binnen te komen. En heb je een achteringang met een slot? Gebruik dat slot dan ook en doe de poort naar je tuin op slot.

3: Schakel je buren in

Ook heel handig; maak een afspraak met je buren. Vraag of zij de post regelmatig weghalen, hun auto op jullie oprit parkeren en af en toe de gordijnen openen of sluiten. Als zij met enige regelmaat in jullie huis rondlopen, dan is het niet zo duidelijk dat jullie een tijdje weg zijn.

4:Doe het smart: op afstand bedienbare verlichting en raamdecoratie

Wil je zelf op afstand ervoor zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent? Installeer dan een smart hub en sluit daar je verlichting en raamdecoratie op aan. Met vooraf ingestelde scenario’s gaat de verlichting binnen en in de tuin aan en uit op de momenten die jij hebt bedacht. En op afstand doe je de gordijnen open en dicht. Met een hub kun je veel raamdecoratie elektrisch bedienen. Ook op grote afstand dus, gewoon via een app. Niemand die ziet of je thuis bent of aan de Côte d’Azur!

5: Alarm!

Ook handig, zorg dat je een alarm hebt geïnstalleerd. Ook die kun je op afstand bedienen via een app. Als er dus iemand in huis moet zijn om bijvoorbeeld de planten water te geven, kun jij vanuit je strandstoel even het alarm eraf halen en er later weer op zetten.

6: Geen socials!

En hopelijk een open deur, maar maak die inbrekers niet wijzer dan ze zijn. Vertel dus niet op social media wanneer je weg bent en post vakantiefoto’s alleen achter een slotje of voor vrienden. Want een ding is zeker, die inbrekers zitten ook op social media en zijn juist in deze maanden heel geïnteresseerd aan het meelezen.

Meer weten over elektrisch gemak en veiligheid? Vraag het MrWoon!

Ga je binnenkort op vakantie? Geniet er dan van! Wil je voor die tijd nog weten of elektrisch bedienbare raamdecoratie ook bij jou mogelijk is? Kom dan snel naar een winkel van MrWoon en we bespreken de mogelijkheden voor elektrisch gemak en veiligheid met je.

Bron: MrWoon


 
Delen op: