Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De voordelen van paneelgordijnen

19 juli 2021

Net zo veelzijdig als ze breed zijn

Paneelgordijnen zijn imposant en veelzijdig tegelijk. Breed, hoog en in tal van variaties naar eigen wens samen te stellen. Met deze grote gordijnen heb je dus altijd iets dat past bij de grote ramen of schuifpui in jouw interieur.

Groot, groter, grootste raam? Een paneelgordijn past altijd!

Voor paneelgordijnen maakt het eigenlijk niet uit hoe groot je raampartij is, tot een hoogte van wel 3 meter kan elk paneel gemaakt worden. En de breedte? Die is eigenlijk oneindig, want er kan altijd een extra paneel bij gehangen worden. Een paneel kan in een breedte van 50 tot 130 cm gemaakt worden. Wat de breedte van een paneel in jouw huis of bedrijfspand wordt, is dus even rekenen. We gaan uit van de totale breedte van het raamoppervlak of de wand, en delen dat door een aantal panelen. Want het is natuurlijk wel het mooiste als ze allemaal even breed zijn.

Variatie zelfs per vak mogelijk

Weet je eenmaal hoeveel panelen je voor de breedte nodig hebt, dan gaan we creatief aan de slag. Je kunt namelijk helemaal naar wens de panelen laten afwerken. Wil je een verduisterende stof op ooghoogte en een transparante gordijnstof daaronder en daarboven? Dan kan dat! Elk paneel bestaat uit een aantal vakken en per vak kunnen we variëren. En dat kan dus in stofdikte, kleur en dessin.

Design met latjes

De verschillende vakken op elk paneel kunnen ook weer afgewerkt worden met een extra latje. Een decoratief element dat op elke hoogte geplaatst kan worden. Of je er dus maar 1 of 5 op wil, het is allemaal mogelijk. Er zijn brede houten latjes van 50 mm en vlakke aluminium latjes van 25 mm. Met deze latjes als mooi designelement maak je de panelen echt helemaal af.

Voor elke woonstijl

Met al die variaties die mogelijk zijn in paneelgordijnen zal het duidelijk zijn; ze passen bij heel veel woonstijlen. Wil je een robuuste uitstraling? Dan kies je voor zo breed mogelijke panelen. Heb je een meer retro woonstijl? Dan kies je een houten latje. En wil je een bepaalde kleur uit je interieur laten terugkomen in de raamdecoratie? Dan maak je een keus uit de bijna 300 verschillende gordijnstoffen die geschikt zijn voor de paneelgordijnen.

Ook als roomdivider

Wist je dat een paneelgordijn ook multifunctioneel is? Ze worden ook vaak ingezet als roomdivider. Zowel zakelijk waarbij het gordijn een grote zaal snel in kleinere ruimtes kan verdelen. Maar ook voor wie in een studio woont, kan een groot paneelgordijn een sfeervolle en makkelijke oplossing zijn om toch een bepaalde plek af te scheiden van de rest. Voor nog wat extra privacy of een slimme ruimte-indeling.

Moeilijk kiezen? Vind jouw paneelgordijn bij MrWoon

Het ideale van een paneelgordijn is natuurlijk die veelzijdigheid. Maar juist met zoveel keuzes, is het soms ook lastig kiezen. Gelukkig kun je daarvoor altijd terecht bij de interieurstylisten van MrWoon. Zij inspireren je met veel voorbeelden en helpen je met persoonlijk woonadvies. Kom dus snel langs als je wilt weten of paneelgordijnen ook iets zijn voor jouw interieur!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over De voordelen van paneelgordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: