Houd de warmte buiten

13 juli 2021

Met slimme raamdecoratie

Als het buiten warmer wordt, is het wel zo fijn als het binnen aangenaam koel blijft. En daarvoor heb je echt niet meteen een flinke airco nodig. Slimme raamdecoratie voor het raam doet ook al veel om de warmte buiten te houden.

Isolerende en warmtewerende raamdecoratie

Vaak hebben we het over raamdecoratie om de warmte in huis te houden. De isolerende eigenschappen voorkomen dat de warmte van binnen naar buiten verdwijnt. Dat is prettig in de winter, maar in de zomer wil je juist voorkomen dat die warmte naar binnen komt. En ook dat bereik je met de juiste raamdecoratie.

Rolgordijnen en vouwgordijnen tegen de warmte

Rolgordijnen en vouwgordijnen van Toppoint werken ook als zonwering. Doe je deze gordijnen dicht zodra het zonlicht op de ramen komt, dan houden ze de warmte buiten. Voor nog meer warmtewering kun je de vouwgordijnen ook laten voeren met een speciale voeringstof. En in het assortiment rolgordijnen zijn er verschillende met een reflecterende coating waardoor het zonlicht direct teruggekaatst wordt.

Dubbele lagen als warmtewering

Dubbele lagen klinkt als dubbel zo warm, maar dat geldt niet bij raamdecoratie. Een dubbele laag gordijnstof voor het raam houdt de warmte juist buiten. Of in ieder geval tussen de gordijnen. Zo voorkomt het dat de warmte naar binnendringt. Een extra drempel dus om de warmte buiten te houden. En zo’n dubbele set raamdecoratie staat nog heel stijlvol ook!

Combinaties met raamdecoratie

Als je raamdecoratie combineert, dan heb je tal van mogelijkheden. Zoals jaloezieën, Duette®Shades of plissés met gordijnen. Die gordijnen kun je laten voeren met een warmtewerende voeringstof of je kiest een gordijnstof met een warmtewerende coating. En kies je voor Duettes, dan heb je nog een extra warmtewering voor het raam. Die zijn namelijk bekend om hun isolerende werking dankzij de opvallende honingraatstructuur. In de plooien van de stof ontstaat een stilstaande luchtlaag die ’s winters de warmte binnenhoudt maar op warme zomerdagen de warmte niet doorlaat!

Zo houd je je huis koel

Heb je de juiste raamdecoratie gekozen, dan is het zaak om daar ook slim mee om te gaan. Gooi daarvoor ’s ochtends vroeg als het nog lekker fris is, de ramen wagenwijd open zodat de koele lucht naar binnen kan. Loopt de temperatuur op of komt de zon op de ramen? Dan doe je de ramen en de gordijnen dicht. Eenmaal ’s avonds doe je de ramen weer open als het buiten weer afkoelt. Zo koelt het huis dan nog even extra af voor de nacht, wat wel zo lekker is als je gaat slapen! En ben je bang voor insecten die dan naar binnen kunnen komen? Zorg dan dat je ook horren voor het raam plaatst. Die zijn er in verschillende varianten, zoals een die extra ventilatie mogelijk maakt.

Welke combinatie past bij jouw huis? Vraag het MrWoon!

Raamdecoratie is meer dan alleen maar sfeer en stijl; het is ook een manier om aangenaam en comfortabel te wonen. Wil je advies welke combinatie goed werkt voor jouw huis? En welke combinatie het beste past bij jouw woonstijl? Bezoek dan een winkel van MrWoon, de interieurstylisten staan klaar om je persoonlijk te adviseren.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Houd de warmte buiten?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: