Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kleuraccenten, ook in EasyClick

21 mei 2015

Tip: gordijnen of raamdecoratie als kleuraccent in huis

In huis wordt veelal gekozen voor een rustige basis met neutrale kleuren. Dat is wel zo veilig en je kunt er vervolgens alle kanten mee op. Wanneer er dan behoefte is aan kleur wordt dit vaak aangebracht door middel van kleurrijke accessoires. Dat kan natuurlijk, maar heb je wel eens gedacht aan gordijnen in een vrolijk kleurtje? Doe hier inspiratie op hoe je met gordijnen of raamdecoratie een kleuraccent in huis aanbrengt!

Van knalkleuren…

Wanneer je een kleuraccent met gordijnen of raamdecoratie gaat aanbrengen, is het belangrijk dat de rest van het interieur vrij neutraal is en geen andere uitgesproken kleuren bevat. Een basis van wit, zwart, grijs of aardetinten is perfect om met één kleur te gaan knallen. Houd jij van lef en durf als het om jouw interieur gaat? Ga dan voor een kleur die contrasteert met de rest van het interieur. Zorg altijd dat deze kleur ergens terugkomt in het interieur, maar overdrijf daarbij niet. Ga je bijvoorbeeld voor felgeel raamdecoratie in de slaapkamer, leg dan een sprei in diezelfde kleur op bed en laat het verder daarbij. Zo ontstaat er een uitgesproken ruimte met een sterk karakter!

… tot zachte pastelkleuren


Een kleuraccent in huis hoeft niet per se een contrasterende knalkleur te zijn. Met een zachte kleur die prachtig in het kleurpalet van de rest van het interieur past kun je ook een kleuraccent in huis aanbrengen. Kleur is dan wat subtieler in het interieur aanwezig en het geheel oogt minder hard. Een pasteltint is perfect voor een subtiel kleuraccent in huis. Van zachtroze tot mingroen: voor welke pasteltint je ook kiest, lichtgrijs past er ontzettend goed bij! Ook hier geldt: less is more! Vaak is het gordijn en één accessoire voldoende om het kleuraccent over te brengen.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: