Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Raamdecoratie voor de badkamer

31 mei 2021

Ik koos voor vochtbestendig én privacy!

Na een flinke verbouwing was de badkamer klaar. Bijna dan. Want er moest nog iets voor het raam. Iets dat tegen vocht kan en ook nog volop privacy biedt. Het is immers wel de badkamer. Met daarin een raam dat groot genoeg is om van de overkant naar binnen te kunnen kijken. Best onhandig vond ik altijd, maar gelukkig hadden ze bij de woonwinkel daar goede oplossingen voor.

Geen roestige jaloezieën meer in de badkamer!

In de oude badkamer hadden we jaloezieën van de bouwmarkt voor het raam. Strak metaal maar om de zoveel maanden moesten we een nieuwe kopen omdat het weer begon te roesten. Dat wilde ik absoluut niet weer. Daarom vroeg ik in de woonwinkel direct of er ook raamdecoratie bestaat die wel tegen vocht kan. Want om in de mooie, nieuwe badkamer al vrij snel weer zo’n roestig setje voor het raam te hebben hangen, vond ik nogal zonde. En met een gewoon rolgordijn voorzag ik ook problemen als dat steeds vochtig zou worden.

Gordijnstoffen voor de badkamer: No Limits

Ik wist nog niet zeker of ik weer jaloezieën wilde of misschien iets anders, iets van stof. Als dat zou kunnen. En dat kan! De interieurstyliste van MrWoon liet me allerlei gordijnstoffen zien die ideaal zijn voor vochtige ruimtes. Die screenstof, No Limits, is supersterk en krijgt geen lelijke vlekken of plekken als het lang vochtig is. Het komt uit de botenwereld, vandaar dat het wel tegen een stootje kan!

Lamellen, rolgordijnen en vouwgordijnen, allemaal vochtbestendig

Met die sterke gordijnstof No Limits, worden verschillende soorten raamdecoratie gemaakt. Ik kon kiezen uit lamellen, rolgordijnen en vouwgordijnen. Allemaal bestand tegen vocht en allemaal dus geschikt voor de badkamer! Het bijzondere vond ik dat deze stof niet eens zo stug voelde zoals ik had verwacht. Het was eerder zacht en soepel, net als de gewone gordijnstoffen. Heel bijzonder.

Lamellen en jaloezieën van 100% aluminium = 0% roest!

De andere optie die we hadden voor de badkamer, was raamdecoratie van aluminium. Aluminium lamellen en jaloezieën om precies te zijn. Ik was daar wat huiverig voor, want ik had vaak genoeg gezien dat ze er in het begin mooi uitzagen, maar al snel onder de lelijke roestplekken kwamen. Toch bleek dat niet hetzelfde te zijn. Deze lamellen en jaloezieën zijn van 100% aluminium, en dat roest niet. Ook de binnenbak is van aluminium gemaakt en alle onderdelen zijn extra sterk en robuust.

Strakke raamdecoratie in de EasyClick

Omdat onze badkamer vrij strak is, viel de keus al snel op strakke raamdecoratie. Aluminium jaloezieën dus. Zeker toen ze vertelde dat die ook in de EasyClick geleverd kon worden. Daarmee zit het al kant-en-klaar in een mooi strak afgewerkt frame dat zo via een magneetband tegen het kozijn wordt geplaatst. Even plakken, klikken en klaar! Geen gaatjes boren dus in de kozijnen en geen schroeven. En geen kieren aan de zijkant. En dat is wel zo fijn in de badkamer!

Maanden later: nog steeds mooi en geen roest

Inmiddels hangen de aluminium jaloezieën in de EasyClick nu een paar maanden in onze badkamer. Normaal gesproken het moment waarop de eerste roestplekjes zichtbaar werden. Maar nu zit er helemaal niets; de jaloezieën zien er nog als nieuw uit. En het werkt ook perfect; als ik het raam wil lappen is het frame er zo uitgetild en ook zo weer in teruggezet. Het openen en sluiten gaat heel makkelijk met de tuimelstang en als ik het even helemaal open wil zetten, dan doe ik dat met de handgrepen. Het werkt heel makkelijk en soepel allemaal en ziet er ook nog eens superstrak uit.

Ook raamdecoratie voor jouw badkamer? Ga naar MrWoon!

Ik wist niet dat er zoveel keus in raamdecoratie was voor de badkamer. Had ik dat eerder geweten, dan had ik niet zo vaak nieuwe jaloezieën voor bij de douche hoeven te kopen! Gelukkig dat ze mij dit bij MrWoon hebben verteld en dat ze de EasyClick hebben laten zien. Ik geniet elke dag weer van m’n nieuwe badkamer, de mooie jaloezieën en de privacy daardoor! Zoek jij ook iets dat je voor het raam in de badkamer kunt hangen? Ga dan echt even naar een woonwinkel van MrWoon, ik weet zeker dat jij daar ook wat vindt!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie voor de badkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: