Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Fleur je wand op met mooi behang

28 mei 2021

Een snelle make-over met veel effect

Wil je weer eens wat anders in huis? Tijd voor een make-over! En dat realiseer je het snelst met een nieuw behang op de muur. Kies voor een mooi behang en je hele wand en kamer knapt ervan op. Dat kan met behang in de gehele kamer, op één wand of als een opvallend item aan de muur. Benieuwd? Lees hier onze inspiratietips voor jouw interieur.

Dessins, grote prints, aaibaar, ombre-behang en veel meer

Natuurlijk kun je voor een rustig, effen behangetje gaan. Kies een kleur en je bent klaar. Maar waarom zou je dat doen als er zoveel keus in behang is? Van geometrische vormen, drukke dessins, grote botanische afbeeldingen tot aaibaar behang of behang met een ombre-effect waarin de kleur subtiel verloopt. Bedenk welke wand je wil behangen en hoe je het combineert met de rest van het interieur, en je kunt aan de slag!

Accentmuur met behang

Wil je van een muur een accentmuur maken? Dus de wand die alle aandacht naar zich toetrekt? Dan mag dat best een opvallend behang krijgen. Prints, grote afbeeldingen of een druk behang met geometrische vormen, maken van die ene muur een echte eyecatcher. Laat de andere wanden dan in een rustige, effen tint die terugkomt in het opvallende behang en het geheel combineert perfect samen.

Structuurbehang

Een behang kan ook opvallen door de structuur. Behang dat niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar anders is. Dit kan op alle wanden of breng het aan op een wand en kies voor een bijpassende kleur op de andere. Het geheel is dan in balans door de gekozen kleuren terwijl de structuur van die ene wand je kamer toch een heel eigen uitstraling geeft.

Behang bij de raamdecoratie

Behalve de muren zijn ook vaak de ramen groot en aanwezig. En dus ook de raamdecoratie. Daarom is het belangrijk dat je de kleur of het dessin van het behang ook afstemt op de raamdecoratie. Kies je bijvoorbeeld een druk dessin voor het behang en heb je ook een druk, maar heel ander dessin in je gordijnen? Dan kan het samen heel storend werken. Maar stem je het behang af op je raamdecoratie, dan versterken ze elkaar en krijg je een heel sfeervol interieur dat bij jou past.

Als kunstwerk aan de muur

Ben je helemaal verliefd geworden op een design-behang maar vind je het te druk of te kostbaar om daar een hele muur mee te behangen? Neem dan een baan en lijst die in. Hang het op een effen ondergrond en je hebt zowaar een kunstwerk aan de muur. Behang als kunst zeg maar. En schilder je de ondergrond in een bijpassende kleur, dan komt die baan nog meer naar voren. Ingelijst behang geeft zo direct een groots effect.

Ook een make-over met behang? Vraag dan persoonlijk interieuradvies aan onze stylisten

Een make-over van je interieur bereik je vrij snel met een nieuw behang op de wand. Zeker als je voor een opvallend behang kiest door het dessin, de prints of de structuur. Let je daarbij op dat het qua kleur overeenkomt met de raamdecoratie en de andere wanden, dan heb je snel een nieuwe en sfeervolle uitstraling gerealiseerd. Vind je het lastig een keus te maken? Of wil je wel een behang met een grote, opvallende print maar twijfel je wat dat voor impact op de rest van het interieur heeft? Vraag dan om persoonlijk advies aan een van onze interieurstylisten. Neem wat foto’s van je huidige interieur mee en we inspireren je met veel voorbeelden en verrassende stylingstips. Je kunt hier een afspraak maken bij een MrWoon bij jou in de buurt.

Beelden: Copyright Arte

Bron: MrWoon


 
Delen op: