Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Tips: zo creëer je een rustige slaapkamer

03 mei 2021

Met tips van onze interieurstylisten

De slaapkamer is de plek bij uitstek in huis voor een rustige sfeer. Maar hoe je dat voor elkaar krijgt, daar krijgen we vaak vragen over. Daarom geven we je hier een paar praktische tips van onze interieurstylisten, over hoe jij zelf die rustige sfeer in je slaapkamer realiseert.

Rustige tinten als basis

Om jouw droomslaapkamer vorm te geven, is het belangrijk om een basis te creëren die rustig is. Daarvoor zorg je dat de grote oppervlaktes heel neutraal zijn. Zoals de muren, de vloer en de raamdecoratie. Kies daarvoor rustige tinten zoals wit, crème en beige voor de grote vlakken. Dat kan ton-sur-ton, dus een kamer die voornamelijk wit is bijvoorbeeld. Of kies voor een combinatie van rustige kleuren die je afwisselend in de grote elementen laat terugkomen zoals de muren, vloer en raamdecoratie. Met zo’n harmonieus kleurenpalet blijft het grote geheel nog steeds heel rustig.

Kies een subtiel contrast met koele tinten of natuurlijke elementen

Vaak wordt gedacht dat contrast uit den boze is in een rustige sfeer, maar dat is zeker niet altijd zo. Tuurlijk, knalrood en felgeel zijn niet hele relaxte kleuren. Maar koele tinten zoals blauw of groen geven wel een subtiel contrast bij de eerder genoemde rustige tinten. Voeg daarbij nog een paar natuurlijke elementen zoals houten jaloezieën met witte in-betweens en zet er wat groene planten bij, en je hebt een sfeervolle, ingetogen basis. Een prima plek om tot rust te komen!

Rommel is niet relaxed

Met rommel in de slaapkamer is het moeilijk je te ontspannen. Het leidt af en geeft onrust. Zorg dus dat er zo min mogelijk rommel hoeft te zijn met voldoende opbergplekken. Kasten, lades onder je bed en een nachtkastje met een laatje. Als je maar plekken hebt waar je kleine spullen, kleding en andere zaken snel en gemakkelijk kunt opruimen.

Geluiddempende en verduisterende raamdecoratie

Kunnen slapen wanneer jij ook wil slapen, dat is luxe en relaxed. Niet wakker worden van de zon die heel vroeg al naar binnen kiert. Of van het geluid van buiten. Laat jouw slaapkamer een oase van rust zijn met geluiddempende en verduisterende raamdecoratie. Dat kan door de raamdecoratie te laten voeren, ook als het witte of heel lichte gordijnstof is. En heb je een draaikiepraam? Laat dan de raamdecoratie bevestigen met de EasyClick zodat er ook langs de zijkanten geen licht naar binnen kan schijnen. En zo zijn er nog meer mogelijkheden om de slaapkamer goed te verduisteren en het geluid te dempen via je gordijnen of raamdecoratie. Maak daar dus gebruik van!

De ideale slaapkamertemperatuur

Heel belangrijk in de slaapkamer: de temperatuur. Wist je dat de beste temperatuur voor de slaapkamer rond de 18˚C is? Zeker tijdens warme zomerdagen wordt het al snel te warm in huis, en dan slaap je slecht. Kies je voor warmtewerende raamdecoratie, dan houd je de ergste warmte buiten. Waardoor de temperatuur binnen prima blijft om heerlijk bij in slaap te vallen. En dat is dan ook weer heel relaxed.

Meer tips nodig? Kom naar MrWoon, ook persoonlijk advies voor jouw slaapkamer

Kleur, combinaties, opbergers, verduistering en warmtewering, dat zijn de basics om van jouw slaapkamer een rustige plek te maken. Vind je het ondanks deze tips toch nog lastig om zelf een fijne, relaxte slaapkamer te creëren? Geen nood, dan ga je naar de MrWoon-winkel bij jou in de buurt. Daar staan onze interieurspecialisten voor je klaar met deskundig en persoonlijk advies. Maak snel een afspraak en we helpen je graag.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Tips: zo creëer je een rustige slaapkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: