Raamdecoratie in een romantisch interieur

26 april 2021

Zacht, aaibaar en een beetje stoer

Een romantisch interieur is een warm, comfortabel interieur waar je je snel thuis voelt. Dat kan met bloemen en tierelantijnen maar het kan ook modern en zelfs een beetje stoer. Romantisch is meer dan alleen maar zoet. En met de juiste raamdecoratie in jouw romantische interieur, vul je jouw woonstijl helemaal naar jouw smaak in.

Zacht en pastel

Typisch voor een romantisch interieur zijn zachte kleuren, warme kleuren en pasteltinten. Dat zacht komt ook terug in het materiaal. Een velours gordijn of kussentjes en een zacht plaid op de bank. En wat dacht je van een hoogpolig vloerkleed in zachte tinten?

Met een beetje contrast

Alleen maar zachte, zoete pastelkleuren maken een romantisch interieur weer te lief. Combineer het dus met een contrasttint. Zoals zachtroze met donkere, paarse accenten. Of crème en goud met donkere kleuren zoals bruin of zwart. En zoek je nog meer contrast? Denk dan eens aan tegenovergestelde kleuren, zoals blauw en grijs bij crème.

De raamdecoratie voor een romantisch interieur

Qua raamdecoratie mag het ook allemaal wel zacht zijn in een romantische woonstijl. Met gordijnen bijvoorbeeld. Zoals velours gordijnen die lekker extra lang zijn. Die geven elk interieur al snel een zachte, aangename sfeer. Of gordijnen van linnen die door het natuurlijke materiaal een aaibaar, comfortabele look krijgen. Maar ook plissés of Duette®Shades doen het goed in deze woonstijl. Die raamdecoratie heeft van zichzelf al een zachte look en benadrukken daarmee de woonstijl zonder dat het echt over-the-top gaat.

Ook in-betweens en houten raamdecoratie

In-betweens, de welbekende vitrage, geven elke ruimte een zachte sfeer. Ze filteren het daglicht subtiel en maken het daarmee binnen al snel heel aangenaam. Wil je daarbij een wat natuurlijke sfeer? Dan combineer je ze met houten jaloezieën. Een mooie combi, zeker als die houten elementen ook nog terugkomen in de rest van het interieur.

Overdadig voor het raam, met mooie combinaties

Overdadige raamdecoratie creëert al snel de typische romantische sfeer. En zo’n overdadige look krijg je als je verschillende soorten raamdecoratie met elkaar combineert. Zoals te grote gordijnen met in-betweens, dikke gordijnen met ragfijne plissés of mooie in-betweens met verduisterende Duettes. Maar ook oversized velours gordijnen met bijpassende houten jaloezieën zijn een heel mooie combinatie. Het gaat er maar net om welk accent jij in je romantische interieur wil terugzien; zoet, stoer of wat natuurlijk. Met de juiste combinatie geef je jouw woonstijl de invulling die bij jou past.

Romantisch met stoer of beton of landelijk klassiek, alles kan als het een geheel vormt

Ook de combinatie met de rest van het interieur is heel veelzijdig. Een romantisch interieur op een stoere betonvloer? Of een romantische sfeer in een klassiek, landelijke woonstijl? Het kan allemaal. Welke combinatie je ook maakt, als het samen een goed geheel vormt dan is dat de basis waarmee je verder gaat. En waarop je de raamdecoratie, accessoires en meubelen aanpast. Met het juiste palet aan pastels en eventueel een contrastkleur, creëer je al snel een aaibaar, comfortabel romantisch interieur.

Wil je persoonlijk advies voor het romantische interieur van jouw smaak? Ga naar MrWoon!

Ben je nog erg aan het zoeken hoe je jouw romantische interieur creëert? Bezoek dan een winkel van MrWoon. Onze interieurstylisten staan voor je klaar met tips, adviezen en inspiratie. Zij helpen je op weg naar dat ene romantische interieur dat past bij jouw persoonlijke smaak.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie in een romantisch interieur?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: