Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Botanisch

21 mei 2015

Let’s go green: Botanische woontrend

Haal buiten naar binnen met de Botanische woontrend! Perfect voor de natuurliefhebber die van rust houdt, maar ook niet zonder speelse elementen in huis kan. Haal volop groen in huis met verschillende groentinten op de muren, opvallende prints die geïnspireerd zijn op de natuur en tot slot met planten, heel veel planten!

Van mosgroen tot appeltjesgroen

Wat betreft de muren moeten we kleur bekennen: dit seizoen gaan we massaal voor groen. Gelukkig kun je hierin genoeg kanten op; er bestaan ontzettend veel verschillende groentinten die prachtig zijn voor in huis. Houd je van een warm en sfeervol interieur? Ga dan voor een wat donkere groentint, zoals mosgroen of de exotische Emerald kleur. Combineer dit met houten materialen voor een extra sfeervol resultaat. Mag het van jou allemaal wat frisser en lichter? Kies een zachte groentint, zoals mintgroen. Een dergelijke pastelkleur matcht erg goed met wit in het interieur.

Botanische prints

Het leuke aan de Botanische woontrend is dat je het zo bont kunt maken als je zelf wilt! Naast verschillende groentinten op de muren kun je ook een stapje verder gaan door behang te kiezen met een typisch botanische print. De Varenplant is het absolute boegbeeld binnen deze trend. Echte waaghalzen laten deze kruidachtige plant opvallend terugkomen in het interieur, zoals op behang. Speel je liever op safe? Doe het dan subtiel en ga voor een poster op de muur of een Varen gedroogd in een fotolijstje.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Farrow&Ball ; Graham&Brown ; Muuto


 
Delen op: