Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Creëer de perfecte kleurbalans in huis

30 maart 2021

Zo creëer je die!

Kleur is heel bepalend in huis, dat hebben we al eerder gezegd. De kleuren van de raamdecoratie dragen daar vanzelfsprekend aan bij. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook de juiste kleuren met elkaar combineert? Ofwel; hoe creëer je de perfecte kleurbalans in huis? Dat hangt onder meer af van jouw woonstijl en persoonlijke smaak.

Rustig? Of speels?

Kleuren creëren de sfeer in huis; rustig, speels of zelfs wat spannender. Door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen, of zelfs een eenheid in kleur te kiezen, wordt het direct rustig in het interieur. Met een contrast breng je een spannend accent aan, of een speelse toets. Afhankelijk van de kleur die je als contrast kiest.

Kleur van kozijnen

Met raamdecoratie kun je zo’n contrast aanbrengen, of juist de rust benadrukken. Belangrijk daarbij zijn ook de kozijnen. De kleur daarvan kun je als detail laten terugkomen in het interieur zodat je meer eenheid creëert. Iets dat veel gedaan wordt met bijvoorbeeld zwarte kozijnen. Wil je liever rust dan contrast? Dan pas je de raamdecoratie aan op de kleur van de kozijnen; witte jaloezieën bij witte kozijnen bijvoorbeeld.

Kleuraccenten in huis bij neutrale raamdecoratie

Neutrale raamdecoratie laat veel ruimte voor details en accenten in de rest van het interieur. Handig als je niet van een drukke woonstijl houdt. Zoals een witte in-between voor het raam, dan kun je met de andere accessoires een kleuraccent aanbrengen. En doordat raamdecoratie toch vaak een groot element in huis is, zijn die andere kleuraccenten dan minder aanwezig en heb je meer rust in het interieur.

Speels en sfeervol bij kleurrijk interieur

Hoeft het niet zo rustig in huis? Ook dan kun je met de juiste raamdecoratie de gewenste sfeer creëren. Een kleurrijk interieur begint met gordijnen in een opvallende kleur. Voeg je daar kleurige accessoires aan toe, dan heb je al snel een speelse, sfeervolle inrichting. Kies kleuren die mooi samengaan met de tint van de raamdecoratie. Zoals goud met veel goudkleurige, amber en bruine tinten. Of een fel gekleurd raamproduct en laat andere fellere kleuren in de rest van het interieur terugkomen. Door de kleuren in meubels of accessoires en andere elementen op elkaar af te stemmen, houd je het geheel mooi in balans.

Scherpe details tegen saaiheid

Wil je graag een rustig interieur, maar ben je bang dat het wat te saai wordt? Weet dan dat je ook veel met kleine details kunt doen. Zoals het Sharp Wave® gordijn; een in-between gordijn met een opvallend, messcherpe vouw in elke plooi. Dit Toppoint-gordijn kun je qua kleur mooi laten opgaan in de rest van het interieur maar dankzij de vouw voeg je wel weer een subtiel detail toe waardoor het zeker niet saai zal zijn.

Welke kleurbalans past bij jouw huis? Vraag het onze stylisten!

Ben je nog op zoek naar wat de perfecte kleurbalans is voor jouw interieur? Vraag het dan eens aan een van onze interieurstylisten. Met veel ervaring en creativiteit helpen zij je graag een mooi palet samen te stellen voor jouw huis. En ze laten je direct zien wat het effect is van de verschillende combinaties. Maak je een afspraak? Dan zien we je snel.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Creëer de perfecte kleurbalans in huis?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: