Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woontrend: Technical

05 maart 2021

Voor een strak, licht en een tikje artistiek interieur

De woontrend Technical is strak, licht en een beetje artistiek. Vorm en functie staan centraal in dit interieur maar subtiele sfeerbrengers zijn wel heel welkom. Zo lang het maar geen frutsels zijn, want daar houdt de Technical-liefhebber helemaal niet van!

Less is more

Wie van deze woontrend houdt, gaat voor ‘less is more’. Geen gedoe. Geen frutsels. Geen prullaria. Een strak ingericht huis waar met oog voor detail sfeer en stijl in is aangebracht. En waar het vooral rust uitstraalt. Wit als kleur is de basis met grijs en soms wat antraciet of zwart als contrast. Lijnen of grafische patronen zorgen voor een artistieke nuance. Stoffen zijn glad en soms met een klein beetje glans. De Technical woontrend is dus vooral clean, en dat is best relaxed.

Marmer als accessoire of motief

Typisch bij Technical is het gebruik van marmer. Superstrak, glad, een beetje glans en die mooie nuance van grijs wat erdoorheen loopt. Of het nu als behang op de muur is of een element van marmer als decoratie. Het past perfect bij deze woontrend. En wist je dat er ook witte in-betweens zijn met een mooi marmermotief?

Strakke lijnen in raamdecoratie

Lijnen zijn altijd strak en dat past dan ook heel goed in dit interieur. Zoals bij de raamdecoratie. Superstrak is natuurlijk een aluminium jaloezie in wittint of lichtgrijs. Wordt je dat iets te clean? Kies dan een strak stoffen rolgordijn in een lichte grijskleur. Afgewerkt met een aluminium onderlat is het een stijlvolle toevoeging aan je interieur.

Ook strak: het kozijn met EasyClick

Ook strak, maar vooral slim, is het gebruik van de EasyClick. Dat handige frame voorkomt dat je in kozijnen moet boren of schroeven als je jaloezieën of andere raamdecoratie wil bevestigen. Geen lelijke gaatjes dus maar gewoon een strak kozijn met een mooi afgewerkt frame waarin de raamdecoratie soepel beweegt. Ideaal voor dit strakke interieur.

Glanzende of metallic gordijnen

Zoals gezegd, frutsels en tierelantijnen zijn niet welkom in dit interieur. Maar een gordijn met een mooi glansje of een metallic look doet het natuurlijk wel heel erg goed! De stof zorgt voor een aangenaam zachte touch in het strakke interieur terwijl de zacht-glanzende uitstraling weer helemaal past bij de Technical-look.

Stoffen details voor een zachte touch en mooi contrast

Sowieso zijn stoffen details goede accessoires voor een Technical-interieur. Een grijs vloerkleed met een mooi grafisch motief. Een lichtgrijze poef van wol of een paar zachte stoffen kussens in antraciet of zwart. Of zelfs een strakke designstoel van stof. Als detail zorgen ze voor een aangenaam zachte touch en zijn ze een mooi contrast in deze strakke en stijlvolle inrichting.

Meer tips voor een Technical interieur bij jou? Vraag het onze interieurstylisten!

Vind jij de Technical woontrend wel wat maar weet je niet precies waar je beginnen moet om jouw interieur zo strak en clean in te richten? Laat je dan adviseren door onze interieurstylisten. Zij hebben veel voorbeelden en nog meer inspirerende tips om samen met jou tot een inrichting te komen waar jij je helemaal bij thuis voelt.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: