Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een kleine ruimte groter laten lijken

23 februari 2021

Met slimme inrichting en raamdecoratie

Woon je niet al te groot? Zorg dan dat je de kleine ruimte groter laat lijken met slimme inrichting. Raamdecoratie is daar heel belangrijk in. Omdat het wel of geen licht doorlaat. En omdat het optisch veel invloed kan hebben.

Kamerhoge gordijnen voor een optisch hogere ruimte

Zo’n optische illusie krijg je al door te kiezen voor raamdecoratie van grond tot plafond. Kamerhoge gordijnen dus. Door de lengte van de kamer maximaal te benutten, lijkt de ruimte nog hoger. En daarmee voelt een kamer meteen een stuk ruimer en groter.

Raamdecoratie van muur tot muur

Andersom werkt trouwens ook heel goed; raamdecoratie van muur tot muur. De kamer lijkt daardoor weer breder. En vind je gordijnen over de hele wand teveel van het goede? Maak ze dan in ieder geval breder dan het raam. Ook dan lijken de muren al breder en de kamer dus groter.

Licht maakt ruimtes groter

Licht geeft ruimte. Zorg dus dat het daglicht maximaal naar binnen kan. Met transparante raamdecoratie zoals in-betweens, Versus® of Sharp Wave® gordijnen, waar het licht mooi doorheen schijnt. Zo benut je het effect van daglicht volop, heb je de sfeer van die mooie, ragfijne gordijnen en wordt er ogenschijnlijk geen ruimte ingenomen door die gordijnen. Je kijkt er immers doorheen, dus het lijkt alsof niets in de weg staat. En om ’s avonds toch je privacy te hebben, combineer je de in-betweens of Sharp Wave® gordijnen met bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen. Lekker praktisch want ook die nemen geen extra ruimte in.

Daglicht reflecteren

Het daglicht dat je door de in-betweens of transparante gordijnen naar binnen laat komen, kun je nog eens extra benutten als je kiest voor lichte kleuren in huis. Lichten tinten reflecteren namelijk het daglicht waardoor een ruimte bij mooi weer direct groter lijkt. Dat werkt zowel bij lichte kleuren op de muur als op de vloer.

Geen drukke patronen, wel slimme lijnen

Ook belangrijk voor meer optische ruimte is minder visuele drukte. Geen drukke patronen op de raamdecoratie dus maar een tint. De rust die je daarmee creëert maakt een ruimte gevoelsmatig al groter. En vind je een heel effen gordijnstof net te saai? Dan kun je het effect van lijnen slim gebruiken; horizontale lijnen voor een bredere wand of verticale lijnen om de ruimte weer hoger te laten lijken.

Hoge opbergers voor hogere muren

In een kleine ruimte is vaak ook maar weinig opbergruimte. En rommel maakt het snel weer vol en nog kleiner. Probeer daarom eens om extra opbergruimte te creëren met een plank hoog tegen de wand aan. Bijvoorbeeld een boekenplank die boven de deuren bevestigd is. Je blik wordt dan als vanzelf omhoog getrokken waardoor de ruimte hoger lijkt. En dus groter. Bovendien heb je er zo meteen een praktische opbergplek bij.

Persoonlijk advies van onze interieurstylisten, ook bij kleine ruimtes

Heb jij een kleine ruimte die je zo wil inrichten dat het veel groter lijkt? Laat je dan adviseren door de interieurstylisten van MrWoon. Neem contact op en ze staan voor je klaar met veel tips, voorbeelden en persoonlijk stijladvies.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: