Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Drie trends in vloerkleden

12 mei 2015

Voorkom onderburenruzie met de juiste vloerbedekking

De kaasplank komt op tafel en er gaat nog een fles wijn open. Precies de reden dat je ooit je halve maandsalaris in die mooie grote eettafel investeerde; een vrolijke avond vrienden over de vloer. Maar het is juist dié vloer die ook voor problemen kan zorgen. Voorkom dat de onderbuurman op hoge poten de trap op dendert en investeer in een - of meerdere - vloerkleden.

Trend 1: Rond in plaats van recht

Het rechthoekige Perzische tapijt zoals bij moeder thuis blijft een klassieker, maar heb je er wel eens aan gedacht een rond kleed onder die salontafel te schuiven? Organische vormen maken je huis warmer en vooral ruimtelijker. Daarnaast heeft het ook nog eens een speels effect. Dus een echte quick fix wanneer je bent uitgekeken op je interieur. Tip: maak het helemaal af door de ronde vorm ook in andere facetten van je huis door te voeren; bijvoorbeeld met een ronde salontafel of grote ronde lampenkap. Zo versterk je het effect.

Trend 2: Mag het een kleedje meer zijn?

Waarom kiezen als dat niet nodig is? Laat meerdere vloerkleden overlappen. Kies voor verschillende materialen, kleuren en stijlen. Het is een simpele manier om extra kleuren, patronen en structuren in huis te halen. Tip voor de echte durfal: leg een koeienvel op een streepjestapijt.

Trend 3: Flitsende vloerkleden

Dipdye raar in je interieur? Nee hoor. Als je het goed combineert kan het juist heel leuk zijn. Er bestaan prachtige vloerkleden en tapijten met neon-kleuren erin verwerkt. Wat dacht je van een mooi beige tapijt met een neon-geel draad erdoorheen gevlochten? Neon is een echte eyecatcher. De perfecte manier om je salontafel of bed eens in het zonnetje te zetten. Verwerk dezelfde kleur bijvoorbeeld ook in de kussens op je bed of bank, of je gordijnen. Zo wordt het één geheel en je zult zien dat het echt helemaal niet gek staat. Nog leuker: een subtiel accessoire in dezelfde neonkleur, bijvoorbeeld een vaasje, fotolijst of een schilderij.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: