Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Trend in vloerkleden: groot, groter, grootst

05 februari 2021

In royale afmetingen op de grond

Grote vloerkleden zijn helemaal van nu. Vind jij deze woontrend ook zo mooi? Kies dan een groot vloerkleed voor in jouw huiskamer, slaapkamer of werkkamer. Met een kleed in royale afmetingen op de vloer, wordt de ruimte ook meteen groter. Waar je op moet letten bij grote, grotere en de allergrootste vloerkleden? Dat vertellen wij je hier.

Een grotere ruimte door een groot vloerkleed

De standaard afmeting voor een vloerkleed is vaak 170 x 240 cm, maar steeds vaker al worden grotere maten gekozen. 200 x 300 of 280 x 360 zijn geen uitzonderingen meer. En dat is ook niet zo raar; een kleiner vloerkleed laat een ruimte kleiner lijken en maakt het rommelig. Kies je juist voor een groot vloerkleed, dan lijkt de kamer optisch groter en verbindt het de meubels. Er ontstaat daardoor eenheid in het interieur. Zeker als je de kleur of het dessin van het kleed ook nog mooi afstemt op de rest van de inrichting.

Zo leg je het kleed neer

Met een vloerkleed kun je een zogenaamd eiland in je interieur creëren, bijvoorbeeld een duidelijke zithoek. Let daarbij op dat je genoeg ruimte neemt voor een vloerkleed maar leg het niet strak tegen de muren aan. Ga uit van zo’n 25 cm afstand tussen de rand van het kleed en de muur. Leg je het kleed in een zithoek bij een bank, zorg dan dat de bank en eventuele stoelen er deels opstaan. Het kleed zou zo’n 20 tot 30 cm onder de bank moeten komen voor het mooiste effect.

Tips voor een vloerkleed bij de eettafel

Een vloerkleed onder de eettafel is ook heel mooi maar let daarbij ook goed op de grootte. Het is ronduit irritant als de stoelen er maar deels opstaan. Elke keer als je dan van tafel opstaat en de stoel naar achteren schuift, zal het vloerkleed in de weg zitten. Dat voorkom je door een vloerkleed te kiezen dat zo groot is dat als de stoelen erop staan, je nog zo’n 40 cm aan de achterkant van de stoelen overhoudt. Een onderkleed kan ook handig zijn onder het vloerkleed bij de eettafel. Het kleed zelf schuift dan minder gemakkelijk met de stoelen mee waardoor het langer mooi blijft liggen.

Met patroon?

Kies je voor een vloerkleed met een patroon of doorlopend dessin? Dan kan het mooier zijn om de randen van het kleed vrij te houden. Dat patroon is vaak juist datgene wat het kleed zo mooi maakt. Zonde dus om dat te onderbreken.

Past het wel? Plak het eens!

Twijfel je of de afmeting die je in gedachten hebt, wel echt zal passen? Plak het dan af op de vloer. Met tape maak je de contouren van het vloerkleed. Je kunt dan makkelijk even schuiven met de meubels om te zien of je misschien iets kleiner moet, of zelfs nog veel groter kan.

Vloerkleed onder je bureau

Werk je veel thuis? Dan is een lekker groot vloerkleed onder je bureau en bureaustoel een echte aanrader. Want als je stil zit, krijg je het snel koud. Zeker bij een harde vloer zoals hout, tegels of beton. Met een vloerkleed is het direct aangenamer. Let wel op als je een stoel met wieltjes hebt. In dat geval is een laagpolig kleed praktischer.

Welk groot vloerkleed past bij jou? Vraag het MrWoon!

Een mooi vloerkleed kan een ruimte echt afmaken. Kies daarvoor een kleed dat qua kleur, dessin, vorm en grootte helemaal past bij jouw interieur. De woonadviseurs van de winkel van MrWoon bij jou in de buurt kunnen helpen met inspiratie voor vloerkleden en een persoonlijk interieuradvies geven voor het mooiste kleed in jouw ruimte.

Beelden: Louis de Poortere en Toppoint

Bron: MrWoon


 
Delen op: