Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vloerkleden in bijzondere vormen

08 januari 2021

Echte eyecatchers in elk interieur

Bij de inrichting van een huis wordt vaak gekeken naar dat wat op ooghoogte te zien is. Toegegeven, dat valt natuurlijk direct op dus daar moet aandacht voor zijn. Maar onderschat de kracht van een vloerkleed niet! Een opvallend vloerkleed voegt echt wat toe aan het interieur. Zoals die in bijzondere vormen, dat zijn echte eyecatchers!

Meer dan een zachte woonaccessoire

Een vloerkleed of karpet is heerlijk in elk huis met een harde vloer. Of dat nu beton is, tegels of hout. Zo’n zacht vloertje maakt het net wat aangenamer onder je voeten. Maar een vloerkleed is meer dan een zachte woonaccessoire. Sterker nog, het is niet eens altijd heel zacht en wollig. Zoals de stijlvolle karpetten. Laagpolig, handmatig afgewerkt en gedecoreerd met de meest prachtige motieven en dessins.

Varieer op het standaard rechthoekige kleed

Toch hoeft het niet altijd om het dessin te gaan bij een vloerkleed. Ook de vorm kan zo gekozen worden dat die alle aandacht trekt. Want waarom zou je voor een standaard rechthoekig kleed op de vloer gaan? Er zijn genoeg varianten mogelijk!

Organische vormen of asymmetrisch

De vorm van een kleed kan heel organisch zijn als het wordt afgestemd op het motief dat erop gedrukt is. Of juist in een asymmetrische vorm. Gewoon alleen al omdat het anders is dan de standaard. Maar ook een zeshoekig kleed of een kleed waarbij een stuk inspringt en aan de andere zijde weer uitsteekt. Eigenlijk is alles wel mogelijk.

Speels effect

Een bijzonder gevormd vloerkleed geeft het interieur een speels effect. Het valt op doordat het anders is en het biedt meer mogelijkheden om de grote meubelstukken neer te zetten. Bij een recht vloerkleed wordt toch vaak de bank er netjes langs gezet. Maar bij een aparte vorm voel je je echt vrij. Het kleed is al apart, waarom zou je je dan nog conformeren aan wat gewoon is?!?

Variaties in structuur

Behalve bijzondere vormen zijn er ook veel variaties in de structuur. Een vloerkleed met verschillende materialen bijvoorbeeld waarbij het ene zachter aanvoelt dan het andere. Of waarbij de ene stof wat hoger is dan de andere. En natuurlijk kun je variëren in kleuren. Kies voor een tapijt waarin de belangrijkste kleuren van jouw interieur terugkomen. Of combineer twee aparte vloerkleden als de beide kleuren je aanspreken. Ook zo kun je een bijzonder kleed samenstellen.

Op zoek naar een vloerkleed? Laat je inspireren bij MrWoon!

Bijzondere vormen, gevarieerde structuren en combinaties in kleuren. Met vloerkleden kun je eigenlijk wel alle kanten op. Zelfs als je verschillende vormen in een kleed wil. De keuze is zo enorm dat dat weer lastig zoeken kan zijn. Laat je daarom inspireren door onze woonwinkels. Want behalve raamdecoratie hebben we ook een prachtige collectie van vloerkleden, karpetten en tapijten van verschillende merken. Met klassieke of Oosterse dessins tot vintage motieven of juist heel moderne dessins. We helpen je met ons persoonlijke interieuradvies zodat jij een goede keus kunt maken.

Beelden: Tacto

Bron: MrWoon


 
Delen op: