Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woontrend Secret Garden

11 december 2020

Volop bloemendessins, donkere kleuren en een tikkeltje mysterieus

Voel jij je thuis in een tikje mysterieus interieur, vol donkere tinten, grote bloemige patronen en rijke stoffen? Dan is de woontrend Secret Garden echt iets voor jou. Een luxueus, ietwat overdadige woonstijl waarbij de vele bloemenpatronen voor een vleug romantiek zorgen. Alsof je in een geheime bloementuin van vroeger loopt…

Warme interieurs

De naam van deze woontrend, Secret Garden, spreekt al erg tot de verbeelding. Een beetje mysterie, volop florale prints en rijke stoffen, dat past helemaal bij dit beeld en dat is ook precies waar deze trend voor staat. Het zijn warme interieurs met in het oog springende details.

Donkere tinten met een klassiek randje

Typische kleuren voor deze woontrend zijn de donkere tinten. Donkergroen, donkerblauw, petrol, paars en bordeauxrood. Stijlvol gecombineerd met de wat klassiekere tinten als oudroze, lila en lichtere tinten groen en blauw vormt dat de basis van het Secret Garden-interieur.

Rijke, luxe stoffen

De aankleding van dit interieur wordt gedaan met rijke, luxe stoffen. Fluweel, zijde, voile maar ook stoffen waarin een metaaldraad verweven zit of die een metaalglans hebben. Deze stoffen worden toegepast in de raamdecoratie, kussentjes en de aankleding van stoelen en banken. Mooi op elkaar afgestemd of juist met een afwijkend accent. En natuurlijk zijn deze stoffen in de genoemde donkere tinten of met een royale bloemenprint.

Opvallende bloemenprints op een donkere ondergrond

De bloemenprint, of meer florale print, is in deze woontrend zeker niet subtiel. Groot, aanwezig en opvallend krijgen de bloemen alle aandacht. Wel op een donkere ondergrond, maar duidelijk aanwezig bepaalt het bloemendessin de sfeer in het interieur. En zorg ook voor echte bloemen in mooie, luxe vazen. Dat maakt het natuurlijk helemaal af.

Ornamenten en paisleys

Naast bloemen vind je in het Secret Garden-interieur ook ornamenten. Plus mooie paisleys, het bekende motief dat lijkt op een blad of een grote komma. En natuurlijk wat chique ogende accessoires; van een stijlvolle lamp tot mooi decoratiemateriaal. In zwart, goud of donker glas met gouden accenten bijvoorbeeld.

Voelbare details

Naast veel visuele accenten is er in dit interieur ook ruimte voor voelbare details. Zoals een behang met voelbare structuur. Heel mooi bijvoorbeeld als je kiest voor een effen tint. De structuur geeft de muur dan toch meer diepte en net wat meer chique.

Raamdecoratie bij Secret Garden

Qua raamdecoratie is er heel veel mogelijk in dit interieur. Rijke stoffen, donkere tinten, velours met de mooie vleug en natuurlijk glanzende gordijnstoffen met een prachtig bloemendessin. Het kan allemaal. En wat dacht je van een combinatie met in-betweens? Zoals de Bohemian Voile van Toppoint, een kamerhoge, semitransparante in-between die een echte blikvanger in je interieur wordt. En ook nog eens heel goed combineert met glanzende, velours overgordijnen. Voor een gegarandeerd wauw-effect!

Secret Garden, ook in jouw interieur? Kom langs voor een persoonlijk stylingsadvies!

De rijke kleuren en warme gordijnstoffen die helemaal bij de woontrend Secret Garden passen, moet je echt zelf zien. En dat kan, in al onze woonwinkels. Maak een afspraak bij de MrWoon bij jou in de buurt en onze interieuradviseurs staan voor je klaar met een persoonlijk stylingsadvies.

Bron: MrWoon


 
Delen op: