Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De beste oplossingen tegen inkijk

17 november 2020

Raamdecoratie voor meer privacy in huis

Thuis is de plek waar je jezelf kunt zijn. Waar je moet kunnen dansen ‘like nobody is watching’. Dan heb je wel iets nodig wat privacy biedt als jij dat wil. Raamdecoratie is daar perfect voor. Wij zetten daarom hier de beste oplossingen tegen inkijk voor je op een rij.

Wat past bij jou en jouw interieur?

Inkijk in huis is iets waar de meeste mensen een enorme hekel aan hebben, tenzij ze zelf buiten langs lopen. Onwillekeurig kijken de meesten toch naar binnen. En ook al heb je niets te verbergen, je wil toch niet de hele tijd door iedereen bekeken worden. Gelukkig is ongewenste inkijk vrij makkelijk te verhelpen. Met de juiste raamdecoratie. Maar wat past het beste bij jou en jouw interieur?

Overdag wel daglicht in huis

Wil je graag overdag volop daglicht in huis zonder dat je dan inkijk hebt? Dan kies je voor een transparante gordijnstof. Die blokkeert de nieuwsgierige blikken overdag maar laat wel het daglicht door. Combineer die transparante raamdecoratie wel met een verduisterende variant voor de avond. Want zodra het donker wordt en je binnen de lichten aandoet, kijk je dwars door transparante en zelfs semi-transparante stof heen.

Verduisteren met gordijnstof of jaloezieën

Verduisterend materiaal is er zowel in een gordijnstof als in een harder materiaal. Wat je kiest hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, je woonstijl en natuurlijk de akoestiek in je huis. Klinkt het al best hol? Dan heb je een zacht materiaal nodig, dat zorgt vanzelf voor meer geluidsdemping. Zoals gevoerde gordijnen. Heb je een wat strakker interieur? Dan vind je de aluminium en houten jaloezieën vast heel mooi. En wist je dat je de kleine gaatjes perfect kunt laten afdekken met een ladderband? Niet dat iemand door die gaatjes heen kan kijken, maar het staat wel heel strak en verduistert maximaal. Als je bijvoorbeeld overdag de jaloezieën eens dicht wil doen.

Transparant en verduisterend combineren

De combinaties van transparante en verduisterende raamdecoratie zijn heel uitgebreid. Je kunt gordijnen, rolgordijnen, plissés, Duette®Shades, vouwgordijnen en de bijzondere Sharp Wave® gordijnen heel goed combineren met elkaar. Zoals rolgordijnen bij transparante gordijnen bijvoorbeeld. Of de Sharp Wave® met plisségordijnen. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat past bij jouw interieur.

Een gordijn, twee functies

Een bijzondere oplossing tegen inkijk, overdag én ’s avonds, is natuurlijk ook het innovatieve Versus® gordijn. Een 2-in-1 gordijn. Dit gordijn is van een transparante stof maar kan door de plooien te kantelen, direct dimmend gemaakt worden. Superhandig als je geen dubbele set raamdecoratie wil. Maar ook gewoon heel mooi als je van strakke, stoffen raamdecoratie houdt. In de plooien van het Versus® gordijn zitten namelijk lamellen. Eenmaal gekanteld houden zij inkijk tegen terwijl het binnen heel sfeervol is.

Inkijk blokkeren, halverwege het raam

Wil je echt elke vorm van eventuele inkijk tegenhouden? Dan is er ook nog EasyClick, een handig montagesysteem voor plissés, Duette®Shades en aluminium jaloezieën. Die zitten met de EasyClick direct tegen het raamkozijn aan zodat er ook niets meer langs de zijkanten van de raamdecoratie gezien kan worden. Of kies voor de plisségordijnen of Duette®Shades als je de raamdecoratie halverwege het raam wil kunnen vastzetten. Handig op ooghoogte. Daarmee komt het daglicht wel binnen, maar blijven de ongewenste blikken mooi buiten.

Ook persoonlijk advies om inkijk tegen te gaan? Kom naar MrWoon!

Er zijn dus talloze effectieve en sfeervolle manieren om inkijk tegen te gaan. Kom ze gerust eens zelf bekijken in een van de MrWoon-winkels. De interieurstylisten helpen je daar graag verder met persoonlijk advies.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: