Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Isolerende raamdecoratie; een warm huis in de winter

27 oktober 2020

Na een stevige herfstwandeling of een fietstocht door de regen, verwarmen we ons het liefst binnen in huis. Lekker op de bank met iets warms te drinken, een goede film of een fijn boek. Een warm huis in de winter is essentieel om je thuis te voelen. Tocht of koude ramen die het binnen killer maken, zijn dan ook een absolute no-go. Gelukkig kun je die onaangename koude bronnen effectief aanpakken, met isolerende raamdecoratie.

Warmteverlies via ramen, van 20% tot 50%

Ramen zorgen voor een warmteverlies tot wel 50%. Zeker als het enkel glas betreft maar ook bij dubbel glas verlies je nog zo’n 20% van de warmte in huis via de ramen. Dat is zonde, voor het comfort en voor de portemonnee.

Verbouwen? Of gordijnen ophangen?

Natuurlijk kun je met isolerende kozijnen en HR++ glas het warmteverlies fors beperken. Maar dat is meestal een fikse verbouwing met daarbij een fikse rekening. Raamdecoratie daarentegen kan geplaatst worden zonder veel geklus, hooguit een paar nieuwe rails of bevestiging die gemonteerd moeten worden. En de kosten zijn ook een stuk lager. Terwijl je met een goede set raamdecoratie een energiebesparing tot wel 25% kan realiseren!

Barrière tegen de kou in huis

De truc bij isolatie met raamdecoratie is de combinatie van lagen. Dat kan door twee lagen raamdecoratie te kiezen zoals dikke overgordijnen bij in-betweens of verduisterende vouwgordijnen met transparante gordijnen. Gordijnen zijn zelf al isolerend en met die dubbele laag voor het raam creëer je als het ware een luchtlaag tussen de gordijnstoffen waardoor de warmte in huis blijft. Bovendien heb je daarmee altijd nog een laag voor het raam die een eerste barrière vormt tegen de kou. Ook als je overdag de overgordijnen open hebt. Twee lagen raamdecoratie is een ideale warmte-isolatie voor elk huis.

Toppoint Duette®Shades; warmte-isolerende raamdecoratie

Als het op warmte-isolatie voor het raam aankomt, zijn de Toppoint Duette®Shades een ware topper. Deze raamdecoratie is gemaakt met een unieke honingraatstructuur. Dat staat niet alleen heel mooi, het zorgt ook voor een stilstaande luchtlaag. En precies die laag houdt de warmte binnen. Daarmee heb je een constante temperatuur in huis, ga je warmteverlies tegen en bespaar je fors op de energierekening! En het leuke is, die Duette®Shades van Toppoint zijn ook nog mooi te combineren met andere raamdecoratie. Zo creëer je extra isolatie en een mooie stijl in huis die goed aansluit bij jouw interieur.

Gordijnvoering

Ook door gordijnen te laten voeren, kun je de warmte-isolatie verbeteren. Bijvoorbeeld als je een mooie gordijnstof hebt gevonden die eigenlijk iets te dun is om echt isolerend te zijn. Met de juiste gordijnvoering, maken we er dan een dikker, meer isolerend gordijn van. Zo kun je dus altijd de combinatie van raamdecoratie kiezen die jij het mooist vindt.

Isolerende raamdecoratie; ook handig voor warme zomerdagen

Behalve dat isolerende raamdecoratie aangenaam is voor de winter, helpt het ook voor de warme zomerdagen. In de zomer wil je de warmte juist uit huis houden. Een dubbele laag gordijnen of zo’n isolerende set Duette®Shades is dan net zo effectief. Het zorgt voor een constantere temperatuur in huis en houdt de temperatuursinvloeden van buiten, ook echt buiten.

Voordelen isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie is heel aantrekkelijk doordat het zoveel voordelen heeft: - Een dubbele laag raamdecoratie isoleert effectief en houd daarmee de kou buiten - Raamdecoratie is voordeliger dan verbouwen - Het bespaart kosten op de energierekening - Met het ruime en diverse aanbod in raamdecoratie is er ook altijd wel een set raamdecoratie te creëren die perfect past bij jouw interieur

Zo isoleer je jouw huis met raamdecoratie

Wil je ook jouw huis isoleren met raamdecoratie? Dan kan dat. Ga naar een van de winkels van MrWoon en laat je adviseren en inspireren. Onze interieurspecialisten staat voor je klaar.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: