Woontrend: Vintage Brutalism

16 oktober 2020

Een tikje lef in een verrassend warm interieur

Wie aan een interieur met beton of natuursteen denkt, verwacht niet zo snel een warme uitstraling. En toch is dat precies wat je met de woontrend Vintage Brutalism bereikt. Een verrassend warm interieur waarin retro details smaakvol combineren met stoere elementen.

Braziliaanse architectuur

De woonstijl Vintage Brutalism vindt z’n oorsprong in de Braziliaanse architectuur en valt op door het vele gebruik van beton. Een harde, kille basis maar door de combinatie met vintage design uit de jaren 50 en 70 is het effect verrassend warm en sfeervol. Een echte aanrader dus wat ons betreft!

Warme kleuren bij beton

In deze woontrend wordt volop gebruik gemaakt van warme kleuren. Bruin, oker, honinggeel, kaki en warme aardetinten bijvoorbeeld. Samen met het grijze beton en de zwarte accenten ontstaat er zo een heerlijk warme sfeer in huis die uitnodigt om te genieten en tot rust te komen.

Gordijn met nappaleer

De naam verraadt het al, Vintage Brutalism heeft ook een tikje lef in zich. Stoer leer hoort echt helemaal bij deze stijl. Zoals bijvoorbeeld het in-between gordijn Nappa van Toppoint met opgestikte rondjes van nappaleer. Een ware eyecatcher die helemaal past in deze woontrend!

Webbing als vintage detail

Ook mooi en altijd goed voor een warme, retro sfeer: webbing. Items van vierkant gevlochten rotan met die kleine openingen. Sfeervol en absoluut vintage. Maar ook materialen van hout, koper, leer en gekleurd marmer horen zonder twijfel bij deze woontrend. En stuk voor stuk voegen ze warmte en sfeer toe aan het interieur.

Dubbele lagen raamdecoratie voor echt warme interieurs

Een warme uitstraling is natuurlijk leuk om te zien en te beleven, maar als het stiekem toch koud in huis blijft heb je daar niet zoveel aan. Combineer daarom verschillende lagen raamdecoratie met elkaar. Zo heb je een dubbele laag voor het raam. Dat staat niet alleen warm en rijk, het zorgt ook voor betere isolatie waardoor dit interieur ook echt behaaglijk wordt.

Oase van comfort

Ook de manier van inrichting zorgt voor een gevoel van thuis. Leg eens een groot, zacht vloerkleed op de betonnen vloer en plaats daarop de meubels zoals een salontafel, bank en stoel. Je verbindt de grootste elementen dan met elkaar waardoor je een oase van comfort creëert midden in dat brutale vintage interieur.

Inspiratie en stylingsadvies voor Vintage Brutalism in jouw interieur? We staan voor je klaar!

Het slim combineren van lagen raamdecoratie en het goed op elkaar afstemmen van vintage met stoer en design is een echte uitdaging. Wil jij ook Vintage Brutalism in jouw interieur laten terugkomen maar twijfel je hoe je dat het beste kan doen? Dan helpen wij je. Met veel voorbeelden als inspiratie en een goed uitgewerkt stylingsadvies. In elke winkel van MrWoon staan de designers persoonlijk voor je klaar om je te helpen deze mooie woontrend ook in jouw interieur te laten terugkomen.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: