Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Combineer met in-between gordijnen

06 oktober 2020

Perfect te stylen met andere raamdecoratie voor jouw interieur

In-between gordijnen zijn luchtig, sfeervol en ideaal te combineren met andere raamdecoratie. Voeg deze transparante gordijnen toe aan jouw interieur, en je hebt een perfect stylingselement. Want deze gordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins maar ook in verschillende stoffen. Van glanzend en glad tot grover geweven. Er is dus niet alleen een in-between die mooi staat bij jouw interieur, maar ook een die altijd goed combineert met andere raamdecoratie!

Transparante gordijnen, vitrage, voile of glasgordijnen

In-betweens zijn transparante gordijnen, ook wel vitrage, voile of glasgordijnen genoemd. En zoveel namen als deze raamdecoratie heeft, zoveel mogelijkheden kent het ook. Qua combinaties dan. Want je kunt in-betweens met talloze andere vormen van raamdecoratie combineren.

Combineren met verduisterende raamdecoratie voor meer privacy

De reden om in-betweens te combineren is vrij logisch; hoe mooi deze gordijnen ook zijn, ze bieden niet veel privacy. Je kijkt er immers gewoon doorheen. Overdag houdt het inkijk wel wat tegen, zeker als de stof ook nog een dessin heeft. Maar als het ’s avonds donker is en de lichten in huis aan zijn, kijkt iedereen zo naar binnen. En dan is een andere raamdecoratie die wel verduistert, heel handig.

Meer sfeer, meer comfort

Een andere reden voor combinaties met in-betweens is dat het gewoon ook mooi is. Dubbele raamdecoratie geeft een interieur meer sfeer, meer comfort en een rijkere uitstraling. Zoals in-betweens met overgordijnen. Een sfeervolle combinatie die altijd warm en huiselijk aandoet. En de opties in combinaties zijn eindeloos. Wil je een rustige sfeer? Dan ga je voor ton-sur-ton of een kleurencombinatie die in elkaars verlengde ligt. Zoals crèmekleurige in-betweens met beige of bruine overgordijnen. Of kies juist een mooie match met bijvoorbeeld effen blauwe overgordijnen en in-betweens met een dessin in dezelfde kleur blauw.

Waarmee kun je in-betweens combineren?

In-betweens zijn dus te combineren met overgordijnen of verduisterende gordijnen. Maar ook met alle andere Toppoint raamdecoratie zoals Duette®Shades, jaloezieën, zowel hout als aluminium, rolgordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen. Wil je een stoerdere look in huis? Dan kies je aluminium jaloezieën bij in-betweens met een metallic look. Moet het juist wat meer naturel zijn? Dan zijn houten jaloezieën samen met lichte in-betweens of wat ruwer geweven in-betweens een aanrader. En zoek je een wat zachtere of meer klassieke uitstraling? Dan zijn de plissés of gewone gordijnen altijd goed.

Confectie; belangrijk bij combinaties van gordijnen

Kies je voor een combinatie met andere gordijnen? Let dan ook op de confectie. Met confectie voor gordijnen wordt de gordijnplooi bedoeld of een andere manier waarop je de gordijnen laat ophangen. Zoals met lussen of ringen. Voor de gordijnplooi zijn veel mogelijkheden; van een enkele plooi tot driedubbele plooi en de wave-plooi. Hoe dikker de plooi, hoe rijker de stof valt. De wave geeft de stof een soepele, diepe golf. Welke je ook kiest, is aan jou. Maar de soort plooi moet wel gelijk zijn bij de in-betweens en de overgordijnen als je die samen combineert.

Ook van in-between gordijnstof: het Sharp Wave ® gordijn en Versus® gordijn

Bijzondere varianten van het in-between gordijn zijn het Sharp Wave® gordijn en het Versus® gordijn. Het Sharp Wave® gordijn heeft de meest mogelijke strakke vouwen. Door de stoffen banen die met elkaar verbonden zijn en de strakke vouwen ontstaat er een strak lijnenspel. Het Versus® gordijn is gemaakt van in-between stof én lamellen. Zo kan een gordijnpakket licht doorlaten én dimmen. Het is maar net hoe je de lamellen schuift; open dan zorgen ze voor een natuurlijke lichtinval zoals de in-betweens ook doen. Maar sluit je ze, dan heb je privacy. Allebei strakke, moderne oplossing die mooi staan bij veel woonstijlen.

Welke combinatie met in-betweens past bij jouw interieur?

Met in-betweens haal je sfeer en comfort in huis. Overdag filteren ze het daglicht heel aangenaam en voor de avond combineren ze perfect met andere, verduisterende raamdecoratie. Wil je advies welke combinatie het beste past bij jouw interieur? Kom dan naar een winkel van MrWoon. Onze interieurstylisten laten je graag de vele mogelijkheden zien en geven je persoonlijk stylingsadvies.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: