Geschikte raamdecoratie bij draaikiepramen – 4 tips

15 september 2020

Wij geven je deze 4 tips

Draaikiepramen zijn inmiddels geen bijzonderheid meer. Logisch, want deze ramen zijn super praktisch. Alleen was het niet altijd gemakkelijk om er passende raamdecoratie bij te vinden. Maar ook dat is allang verleden tijd. Er is nu volop keus in geschikte raamdecoratie bij draaikiepramen. Maar wat kies je? En waar let je op bij jouw keuze? Daarvoor geven wij je 4 tips hoe je de beste raamdecoratie voor het draaikiepraam bij jou thuis kiest.

1. Kies raamdecoratie per raam

Dit klinkt als een open deur misschien, maar let op dat je geen raamdecoratie kiest die het gehele raam overspant. Bij dakkapellen bijvoorbeeld zie je vaak een gewoon openslaand raam naast een draaikiepraam. Het is dan reuze onhandig als je bijvoorbeeld een groot rolgordijn kiest over de gehele breedte. Kies dan voor een rolgordijn per raam. Daarmee kun je rustig het draaikiepraam op de kantelstand zetten terwijl de rolgordijnen netjes voor elk raam hangen.

2. Zorg voor zijgeleiding met spandraden

Een irritatie die iedereen herkent; het draaikiepraam openen en de raamdecoratie bungelt dan een beetje voor het raam heen en weer. Logisch, want normaal gesproken is raamdecoratie aan de bovenzijde bevestigd en vanaf daar hangt het loodrecht naar beneden. Maar het is niet mooi en ook niet praktisch. En nog onnodig ook. Want met zijgeleiding houdt je de raamdecoratie netjes op z’n plek. Zoals met spandraden bijvoorbeeld. Die lopen dan van boven tot beneden en geleiden de gordijnstof zodat die strak voor het raam blijft. Zijgeleiding met spandraden is mogelijk bij rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën.

3. Bevestig met EasyClick

Een goed alternatief voor zijgeleiding is het bevestigingssysteem EasyClick. Dit plaats je in het kozijn waarbij het met een magneetstrip vast blijft zitten. Net als klemsteunen hoef je dus niet te schroeven of boren in het kozijn. Maar het grote verschil, en voordeel, van de EasyClick is dat je ook geen spandraden voor je raam hebt. En doordat het frame van de EasyClick in het kozijn wordt bevestigd, sluit de raamdecoratie perfect aan. Het zit dus strak voor het raam en biedt geen ruimte aan kieren. Met de EasyClick heb je helemaal geen geklapper of licht dat langs de raamdecoratie nog naar binnen kiert.

4. Kies voor privacy, lichtinval, of allebei

Met ‘gewone’ ramen combineer je raamdecoratie zodat je overdag iets hebt dat teveel zonlicht of nieuwsgierige blikken hindert en ’s avonds de warmte lekker binnenhoudt en inkijk voorkomt. Maar bij draaikiepramen wordt niet vaak voor het combineren van raamdecoratie gekozen. Toch kun je alle voordelen van zo’n gecombineerde set raamdecoratie ook krijgen met een enkele set voor jouw draaikiepraam. Door te kiezen voor een top-down bottom-up uitvoering die je op de gewenste plek in het raam vastzet. Of kies het handige Day & Night-model dat mogelijk is bij plisségordijnen. Daarmee heb je een verduisterende stof en transparante stof in een pakket.

Kom naar MrWoon voor inspiratie of advies voor de draaikiepramen in jouw huis

Heb jij draaikiepramen in huis? Dan hebben wij voor jou de raamdecoratie die daar goed bij past en aansluit bij jouw woonsmaak en -wensen. Kom langs in een van onze winkels en laat je inspireren door het ruime aanbod. We adviseren je graag hoe je de raamdecoratie van jouw keuze mooi laat aansluiten bij de draaikiepramen in jouw huis!

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: