Deuren en raamdecoratie: de beste oplossingen

25 augustus 2020

In elk huis zijn wel deuren met ramen. Van een klein ruitje bij de voordeur tot een riant raam in de schuifdeur bij de tuin. Of het nu voor kleine of grote ramen in deuren is, je hebt daarbij goed passende raamdecoratie nodig die meebeweegt met de deur. Daarom zetten wij hier de beste oplossingen voor raamdecoratie in deuren op een rij.

Veel keus

Er is heel veel keus in raamdecoratie. Van de bekende rolgordijnen tot plissé- of paneelgordijnen maar natuurlijk ook vouwgordijnen, jaloezieën en Toppoint Duette®Shades. Elk kan op maat gemaakt worden voor de deur in jouw huis, hoe groot of hoe klein het raam daarin ook is.

Klapperende raamdecoratie bij deuren?

Ronduit irritant is raamdecoratie die klappert zodra de deur opent of weer dichtgaat. Maar bevestig je de raamdecoratie met zijgeleiding, dan heb je daar geen last van. Met zijgeleiding hangt de raamdecoratie strak voor het deurraam, ook als er veel wind op staat of de deur vaak opent en sluit.

Zijgeleiding met spandraden of profielen

Zijgeleiding kan bestaan uit profielen die tegen de kozijnen worden bevestigd en waarin de raamdecoratie heen en weer geschoven kan worden. Dit kan bijvoorbeeld bij de plisségordijnen, Toppoint Duette®Shades en vouwgordijnen. Voor de jaloezieën kunnen spandraden als zijgeleiding bevestigd worden. Deze worden dan aan de boven- en onderzijde van het kozijn geplaatst en houden de jaloezieën strak op hun plek. Bij rolgordijnen zijn zowel spandraden als zijgeleidingsprofielen mogelijk.

EasyClick; monteer de raamdecoratie zonder boren of schroeven

Voor het bevestigen van spandraden of zijgeleidingsprofielen wordt meestal in de kozijnen geboord. Iets wat velen niet willen. Gelukkig hebben we daarvoor de EasyClick; een montagesysteem voor raamdecoratie dat zonder boren of schroeven in de raamkozijnen bevestigd kan worden. En dus ook in de ramen van deuren.

Passende raamdecoratie bij dubbele deuren

Dubbele deuren in huis met ramen zorgen voor nog meer licht binnen! Maar let wel op welke raamdecoratie je kiest en hoe die wordt ingemeten. Jaloezieën of vouwgordijnen bijvoorbeeld over de hele breedte van beide deuren, zijn natuurlijk best onhandig. Beter is het om per deur raamdecoratie te bevestigen. Of kies voor raamdecoratie over de gehele breedte van de wand waarbij je ze ter hoogte van de deuren opzij kunt schuiven. Zo heb je geen hinder van de raamdecoratie als je de deuren gebruikt maar profiteer je wel van alle voordelen en de mooie uitstraling van de raambekleding die is afgestemd op jouw interieur!

Dubbele duren met jaloezieën of vouwgordijnen

Wil je toch vouwgordijnen of jaloezieën voor de ramen ook als daar een of een dubbele deur in zit? Let er dan op dat je kiest voor een combinatie van raamdecoratie. Het brede pakket kun je dan omhoog schuiven als je de deuren wilt gebruiken terwijl de andere raamdecoratie alleen wat opzij geschoven hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met jaloezieën die je combineert met overgordijnen. Of vouwgordijnen die samen met in-betweens voor de ramen hangen.

Welke oplossing voor de deuren in jouw huis? Vraag het ons!

Kies de mooiste en meest bijpassende raamdecoratie voor de deuren met ramen in jouw huis en creëer een mooi geheel. Wil je weten welke oplossing het meest geschikt is voor de deuren in jouw interieur? Of wat het mooiste staat? Vraag het de interieurstylisten in onze winkels, zij helpen je graag!

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: