Een koel huis in de zomer

30 juni 2020

Met raamdecoratie en andere tips

We kijken allemaal uit naar de zomer, maar toch puffen we ook allemaal als de temperaturen te hoog worden. Een warme zomer is fijn, maar een koel huis in een warme zomer is nog veel beter! Bereid je daarom nu voor op weer een warme zomer en zorg voor een koel huis. Dat kan met de juiste raamdecoratie en nog een paar andere, praktische tips.

Dubbele laag raamdecoratie, twee keer zo effectief tegen zomerwarmte

Het belangrijkste op een warme zomerdag is ervoor zorgen dat de warmte niet in huis komt. De gordijnen dichthouden dus zodra de zon erop komt of zodra het buiten warm begint te worden. Verduisterende raamdecoratie helpt daar goed bij, maar ook een dubbele laag raamdecoratie. Zoals rolgordijnen met transparante gordijnen. Of jaloezieën met overgordijnen. Sluit in dat geval beide lagen, de warmte blijft dan tussen het raam en de eerste laag raamdecoratie én tussen de beide soorten raamdecoratie hangen. Dat scheelt al veel!

Zonreflecterende of isolerende raamdecoratie houdt de warmte buiten

Ook zijn sommige soorten raamdecoratie net wat effectiever om de warmte buiten te houden dan andere. Zoals Duettes®Shades. Die zijn gemaakt met een opvallende honingraatstructuur. Ideaal voor koude herfst- en winterdagen omdat ze dan de isolerend werken. Maar datzelfde effect werkt ook andersom; op warme dagen blijft de warmte van buiten daar in hangen, zodat het in de ruimte zelf minder snel opwarmt. Andere raamdecoratie die van zichzelf al zonreflecterend werkt, zijn jaloezieën, verticale lamellen en plisségordijnen.

Reflecterende coating

Ook raamdecoratie voorzien van een zonreflecterende coating heeft extra effect. Hierbij heeft de gordijnstof een reflecterende coating. De warmte komt daardoor minder snel naar binnen met als gevolg dat het binnen langer koel blijft. Verschillende gordijnstoffen zijn van deze coating voorzien en kunnen toegepast worden bij rolgordijnen, vouwgordijnen en natuurlijk gordijnen.

5 tips om de warmte zomers buiten te houden

Behalve de juiste raamdecoratie kun je zelf nog meer doen om de warmte tijdens zomerhitte buiten te houden. Een paar tips:

  1. Heb je ook zonneschermen voor de ramen? Doe deze dan omlaag zodra de zon op het huis komt, ook al heb je de gordijnen of andere raamdecoratie dicht. Elke laag helpt.
  2. Houd overdag de ramen en deuren dicht. De lucht buiten is op die hele warme zomerdagen al snel veel warmer dan binnen. Door de ramen en deuren overdag zoveel mogelijk dicht te houden, blijft het binnen echt een paar graden koeler.
  3. ’s Ochtends vroeg voordat de zon komt en ’s avonds laat als de zon weg is, zet je juist wel alle deuren en ramen open. Zo stroomt de koele lucht door het huis en koelt het wat af.
  4. Heb je een tuin of terras? Probeer dan zoveel mogelijk planten te plaatsen of wat gras. Groen verkoelt terwijl stenen de warmte vasthouden. Een groen dak of een groene muur zijn natuurlijk nog effectiever.
  5. Een ventilator verspreidt de lucht, dus zet die bijvoorbeeld in de avond voor een open raam. Dan breng je sneller de koelere lucht naar binnen.

Welke raamdecoratie houdt jouw huis koel? Vraag het MrWoon!

Of het deze zomer net zo warm wordt als de afgelopen jaren, daar kunnen wij je natuurlijk niets met zekerheid over zeggen. Maar wat we wel kunnen garanderen, is dat we jou kunnen helpen aan mooie en effectieve raamdecoratie waarmee je jouw huis zomers koel houdt. Bezoek eens de winkel van MrWoon bij jou in de buurt. We vertellen je dan graag meer.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: