Gekleurde raamdecoratie

16 juni 2020

Voor wie niet bang is voor wat kleur

Word jij vrolijk van knalgeel, felrood of helderblauw? Waarom zou je dan alleen neutrale tinten in huis nemen? Of rustige raamdecoratie? Wie niet bang is voor wat kleur in huis, die kiest natuurlijk voor gekleurde raamdecoratie. En daarin is veel mogelijk. Van een subtiele print tot druk en fel. Net wat jij wil en waar jij je thuis bij voelt, het gaat immers om jouw interieur!

Te druk met kleur? Niet als je het goed combineert!

Ook al houd je veel van kleur, kleur in huis kan best spannend zijn. Te druk of schreeuwerig zijn niet de woonstijlen die meestal veel fans hebben. Maar kleur betekent niet vanzelf een druk interieur. Net als met alles gaat het ook hier om de juiste combinaties. En daar helpen wij je natuurlijk graag bij!

Kleuraccent in een rustig interieur

Is het interieur al best rustig? Dan kan gekleurde raamdecoratie juist wat extra’s toevoegen aan het interieur en voorkomen dat het te saai wordt. Wil je dat kleuraccent subtiel laten terugkomen, kies dan voor een paar accessoires in dezelfde tint. Zo heb je meer kleur in huis zonder dat het overheerst.

Kleurrijk met effen raamdecoratie

Heb je juist veel kleuren in huis, dan betekent dat niet automatisch dat je voor heel neutrale raamdecoratie moet kiezen. Het is maar net waar jij van houdt. Als het jou niet druk genoeg kan zijn, voeg dan gerust nog meer kleur toe. Wil je wel meer kleur maar mag het niet teveel worden? Kies dan een effen raamdecoratie in een kleur die al veel voorkomt in het interieur. Het is dan wel kleurrijk, maar niet te druk.

Of kies dessins en printjes

Natuurlijk hoef je bij kleur niet altijd voor een effen tint te kiezen. Zeker met raamdecoratie zijn er ook veel gordijnen en gordijnstoffen met mooie dessins en prints. Leuk als je bijvoorbeeld een botanisch sfeertje wilt creëren, of een kleur uit het interieur laat terugkomen in het dessin van de raamdecoratie.

Een goede kleur voor jouw humeur

De kleur die je kiest, is niet alleen belangrijk qua styling. Ook op jouw humeur heeft kleur invloed! Vrolijke, warme tinten werken stimulerend en koele tinten juist kalmerend. Ben je van jezelf wat timide of zelfs down, dan kan een kleur als rood of goud als oppepper werken. Wie thuis tot rust wil komen, doet er dan weer goed aan om tinten als blauw, groen of lichtpaars in de inrichting te verwerken.

Kleuren kiezen met de kleurenwaaier

Ook de kleurencombinaties die je kiest, zijn van belang voor het effect in jouw interieur. Zo geven kleuren die dicht bij elkaar liggen in de kleurenwaaier een harmonieus effect. Groen en geel bijvoorbeeld, blauw en paars maar ook rood en bruin. Die kleuren versterken elkaar zonder dat het te druk wordt. Zoek je meer contrast omdat je het anders wat te saai of te rustig in huis vindt? Kies dan voor kleuren die tegengesteld zijn. Op de kleurenwaaier zijn dat kleuren die tegenover elkaar liggen zoals geel met paars of rood bij groen.

Inspiratie en voorbeelden van kleurrijke raamdecoratie bij MrWoon

Wil jij ook meer kleur in jouw interieur maar vind je het lastig om een kleurkeuze te maken die past bij jouw smaak en de rest van de inrichting? Dan helpen onze interieurstylisten je graag! Maak een afspraak en bezoek een van onze MrWoon-winkels. Daar vind je ook volop inspiratie en voorbeelden van kleurrijke raamdecoratie, zowel effen als met de mooiste dessins. Zien we je snel?

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: