Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Spiegels aan de wand

12 juni 2020

De woonaccessoires voor elk interieur!

Denk jij bij spiegels vooral aan hun praktische nut? Think again! Spiegels zijn ook designstukken. Ze voegen echt wat toe aan jouw interieur. En ja, natuurlijk zijn ze ook heel functioneel. Dat is mooi meegenomen. Maar in dit stuk kijken we vooral naar de spiegel als woonaccessoire, want dat is het!

Spiegels, de accessoire voor jouw woonstijl

Een kunstwerk aan de muur of een prachtige vaas in de kast, niemand kijkt er raar van op en velen kunnen het waarderen. Maar een spiegel aan de wand, op een andere plek dan de badkamer of slaapkamer? Daar wordt niet zo heel snel aan gedacht, terwijl er zoveel mooie spiegels zijn die als accessoire de perfecte toevoeging van jouw woonstijl vormen.

Vormen en maten

Spiegels zijn er in talloze uitvoeringen. Zoek jij nog iets voor die kale plek boven het dressoir? Zoek dan eens naar een grote, ronde spiegel. Of juist voor een die taps toeloopt als je iets zoekt naast een kastje van Deens design. Ook leuk; combineer een aantal spiegels in aparte vormen en hang ze samen boven dat dressoir. Een gegarandeerde eyecatcher!

Bijzondere spiegels

Wil je graag iets bijzonders aan de muur? Dan is een kunstwerk het meest voor de hand liggend. Maar vaak ook best wel prijzig. En het kan lastig zijn om iets te vinden dat jou aanspreekt. Ben je daarentegen al wel heel tevreden met jouw interieur? Hang dan een bijzondere spiegel op die qua formaat, lijst of afwerking daar helemaal bij past. Een retro spiegel in een mid-century modern interieur bijvoorbeeld. Zo’n bijzondere spiegel is al een kunstwerk op zich, en het weerspiegelt ook nog eens dat mooie interieur waar je toch al van genoot. Dubbel plezier dus!

Voordelen van spiegels in het interieur

Een spiegel in de woonkamer heeft ook zo z’n voordelen. Als de ruimte wat klein is, lijkt het met een spiegel al snel groter. En zorg je ervoor dat de spiegel tegenover een raam hangt, dan reflecteert die het invallende licht waardoor het in huis lichter wordt. Maar let ook op de lijst van de spiegel en zorg dat die past bij de rest van het interieur. Zo wordt de spiegel een echte woonaccessoire.

Functioneel

Spiegels hebben dus een esthetische waarde voor de ruimte, maar natuurlijk ook een functionele. Heb je bijvoorbeeld een grote kast in de slaapkamer staan? Plak dan op de kastdeuren grote spiegels. De slaapkamer lijkt daardoor meteen weer groter en het is natuurlijk ook heel handig. En de spiegel in een gang wordt veel nuttiger als je het aankleedt met een lamp erboven en een plank eronder. Kun je meteen nog even snel een blik op jezelf werpen en waar nodig iets fixen voordat je naar buiten loopt.

Meer inspiratie of persoonlijk advies? Maak een afspraak!

Spiegels als woonaccessoires, het ligt niet voor de hand maar het is wel een leuke en mooie toevoeging aan jouw interieur. Voor meer inspiratie of persoonlijk advies hoe je jouw interieur kunt verrijken, met spiegels of andere accessoires, kun je altijd een afspraak maken met een van de interieurstylisten van MrWoon.

Beelden: Pinterest en Pakhuis Noord

Bron: MrWoon


 
Delen op: