Creëer een andere sfeer met raamdecoratie

02 juni 2020

Zo bereik je snel effect

Dat raamdecoratie een factor van belang is in de sfeer van jouw huis, dat weet je natuurlijk allang. En dus is het ook heel logisch om iets met de raamdecoratie te doen als je jouw interieur wilt veranderen. Een andere sfeer wilt creëren. Of een ander resultaat wilt bereiken. Voor zo’n andere sfeer of een ander resultaat verander je de raamdecoratie. Dat geeft al snel een groots effect in jouw interieur.

Veranderende interieurwensen

Ook al woon je al jarenlang op dezelfde plek, toch kunnen jouw interieurwensen veranderd zijn. Omdat je nu misschien vaker thuis bent, en dus meer prijs stelt op privacy. Omdat je merkt dat het huis toch best wel gehorig is nu kinderen vaker rondrennen in huis. Of misschien hoef je zelf geen ‘kidsproof’ interieur meer te hebben en kun je nu kiezen voor meubels en raamdecoratie die wat minder tegen een stootje hoeven te kunnen. Wat de aanleiding ook is, andere raamdecoratie kan heel veel doen om jouw nieuwste woonwens te realiseren.

Meer thuis? Meer privacy!

Nu we allemaal meer thuis zitten en velen vaker thuiswerken, valt het je misschien op dat er wel heel makkelijk naar binnen gekeken wordt overdag. Natuurlijk wil je dan niet de hele tijd met de gordijnen potdicht zitten, maar iets minder inkijk is wel prettig. En dat kan. Heb je bijvoorbeeld nu alleen rolgordijnen, combineer ze dan met gordijnen. Zoals transparante gordijnen, die kun je overdag sluiten. Je kijkt er nog steeds door naar buiten, maar ongehinderd naar binnen kijken gaat niet zo makkelijk meer. En dat is toch een stuk prettiger!

Minder gehorig met gevoerde of grote gordijnen

Merk je dat het toch best wel gehorig is in jouw huis? Dan kan dat goed komen door alle harde materialen in huis zoals een stenen vloer of gestukte muren. Heb je dan ook nog ‘harde raamdecoratie’ zoals jaloezieën, dan wordt het geluid onvoldoende geabsorbeerd waardoor de akoestiek onaangenaam hard en hol in huis is. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen. Met een gordijn en bijvoorbeeld een vloerkleed. Voor meer demping kies je een gordijn over de hele wand, een gordijn van een dikke stof zoals velours of een gevoerd gordijn.

Kinderen het huis uit? Luxere en lichtere stoffen erin!

Moest alles in huis bestand zijn tegen het speelgoed en de vieze handjes van kinderen, maar nu niet meer? Leef je dan uit en kies voor een interieur met luxere materialen en verfijnde stoffen. Geen afwasbare jaloezieën meer of gordijnen die in de wasmachine kunnen, maar ragfijne in-betweens of elegante plisségordijnen in lichte tinten. Geniet ervan!

Luchtiger raamdecoratie voor de lente en zomer

Ook kan gewoon een andere stijl natuurlijk een prima reden zijn voor andere raamdecoratie. Had je in het najaar voor een dikker gordijn gekozen zodat je binnen een lekkere knusse sfeer kreeg? Dan wil je nu het weer langer licht is, vast meer naar buiten kunnen kijken en het zonlicht in huis laten schijnen. Vervang de dikke gordijnen dan door transparante gordijnen of in-betweens. Net zo sfeervol, maar meer passend bij de luchtige tijd van het jaar.

Van ton-sur-ton tot kleurrijk of contrasten

Met andere kleuren in huis ontstaat al een heel andere sfeer. Is nu alles ton-sur-ton? Ga dan voor een combinatie van kleuren met daarbij een felle kleur. Of creëer een contrast in kleuren als je nu een veilige en rustige woonstijl hebt. Kies bijvoorbeeld voor het gordijn niet dezelfde kleur als die op de wand, maar ga voor een heel andere tint. Of kies een print in plaats van effen. Zo’n verandering is vaak een kleine moeite, maar het effect is gegarandeerd groots!

Persoonlijk advies door onze interieurstylisten, ook op afstand mogelijk

Een andere sfeer in huis kan snel geregeld zijn met andere raamdecoratie. Maar zo’n keus is ook vaak best spannend. Want is het straks in het echt net zo mooi als je nu bedenkt? Twijfel je hoe je de gewenste verandering het beste kunt realiseren? Laat je dan adviseren door onze interieurstylisten. Zij geven je persoonlijke adviezen en inspirerende voorbeelden. Dit kan in een winkel van MrWoon maar is ook op afstand mogelijk. Maak nu de afspraak, en we zien elkaar snel.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: