Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Webbing in huis

29 mei 2020

De retro trend van de 20’s

Viel het je al op dat meubelen met een soort gevlochten rotan ineens weer overal staan? Dan heb je dat goed gezien; het is webbing. De trend die vorig jaar opdook en nu echt stevig geland is. Webbing dus, en dat wil jij ook in jouw huis!

Wat is webbing?

Grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord, maar we weten bijna zeker dat je het wel hebt gezien. Webbing is gevlochten rotan met kleine openingen in het vlechtwerk. Een heel stevig materiaal dat veel in stoelzittingen wordt gebruikt maar we ook zien in kastdeuren, salontafels, rugleuningen, lampenkappen en accessoires. Een heel populaire trend uit de jaren ’80 en nu weer helemaal hip.

Geschikte woonstijlen

Webbing geeft elk interieur warmte en sfeer. Het hoort er dan ook helemaal bij in een trendy interieur maar past net zo goed in een Scandinavisch modern interieur, bij Botanisch shabby, Klassiek romantisch of als jouw woonstijl meer Bohemian is. Van modern tot klassiek dus en van opgeruimd tot wat rommeliger, webbing meubels en accessoires gaan daar prima mee samen.

Retro touch met webbing

Doordat deze trend eigenlijk terug is van weggeweest, heb je er ook heel veel keus in. Natuurlijk is er nu volop aanbod in nieuwe items. Maar uit de jaren ’80 is ook nog steeds veel beschikbaar. Heb jij een voorliefde voor vintage? Dan kun je met deze trend heel goed uit de voeten! Een vintage webbing item in huis geeft je interieur een retro touch en is ook nog eens heel duurzaam.

Combinaties en contrasten

Webbing leent zich ook prima voor combinaties en contrasten. De natuurlijke uitstraling doet het goed in veel soorten interieurs en combineert prima met zachte stoffen en natuurlijke materialen. Linnen gordijnen bijvoorbeeld of stoelzittingen van een velours stof. Maar ook in strakkere interieurs met harde materialen en jaloezieën is webbing een echte aanwinst. En vind je alleen jaloezieën weer te strak? Laat ze dan met een ladderband uitvoeren en combineer het met gordijnen. Mooi voor jouw interieur en een prima combi met webbing items!

Vintage in hippe uitvoering

Vintage in een hippe uitvoering, dat is webbing. Helemaal van nu, maar met een fijne knipoog naar vroeger. Wie van retro houdt, contrasten in het interieur of spannende combinaties, die kan zich met deze hernieuwde trend helemaal uitleven!

Ook iets voor jouw interieur? Vraag het onze interieurstylisten!

Wil je weten hoe je deze nieuwe trend in jouw interieur een plekje geeft? Vraag het onze interieurstylisten! Maak een afspraak en kom met foto’s van jouw interieur. Samen ga je aan de slag en de stylisten doen je suggesties en laten voorbeelden zien die je verrassen en inspireren. Wie meer wil met webbing, die gaat dus naar MrWoon!

Beelden: Graham & Green, HK Living, Zuiver

Bron: MrWoon


 
Delen op: