Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kunst aan de muur: maak een gallery wall

15 mei 2020

Maak een gallery wall in jouw interieur

Een mooie, grote, strakke muur? Saai! Als basis is een strakke muur perfect, maar helemaal geen decoratie maakt het wel heel kil. Wil je dus een statement maken in jouw interieur? Creëer dan een mooie gallery wall. Wij helpen je vast op weg met een paar handige tips.

Foto’s, posters of zeefdrukken

Allereerst zo’n gallery wall. Dat is dus een wand met allerlei verschillende afbeeldingen erop. Foto’s, posters, zeefdrukken. Het maakt niet uit, als er maar wel een bepaalde lijn in te vinden is. En het allerbelangrijkste; dat jij het natuurlijk mooi vindt!

Afbeeldingen waar jij blij van wordt

Begin dus met het zoeken naar afbeeldingen waar jij blij van wordt. Wil je de mooiste plekken op aarde aan de muur, als een soort bucketlist voor jouw toekomstige vakanties? Leef je uit! Wil je liever leuke posters van artiesten en voorstellingen die je hebt bezocht? Ook goed. Houd je meer van abstracte kunst of liever architectuur? Dan kies je dat! Alles kan, jouw smaak bepaalt.

Puzzel op de vloer

Wat niet zo slim is, is om vervolgens alles maar aan de muur te hangen. Het kan geen kwaad om het even uit te proberen, door de lijsten en afbeeldingen als een puzzel op de vloer te leggen. Begin met jouw favoriete afbeelding heel centraal en op ooghoogte. Die valt dan het meest op. De rest rangschik je er vervolgens omheen.

Gelijke afstand, op het oog dan

Meten = weten. Dat geldt ook voor jouw gallery wall. Let dus op dat je ze niet te dicht of te ver uit elkaar hangt. En ook niet met heel verschillende afstanden tussen de lijsten. Het hoeft niet allemaal tot op de millimeter nauwkeurig te zijn, maar zo op het oog een gelijke afstand tussen de lijsten, staat wel mooier. Ook dit probeer je dus eerst op de vloer uit.

Soorten lijsten

Let ook op dat je niet alleen maar dezelfde lijsten gebruikt. Dan wordt het alsnog saai. Maar ga ook niet voor extremen. Een paar strakke lijsten naast een supersierlijke bijvoorbeeld. Dat te grote contrast leidt af. Zoek dus verschillende lijsten die wel bij elkaar passen. Dat is speels en toch rustig zodat alle aandacht naar de kunst zelf gaat.

Mix & Match

Alleen zwart-witte afbeeldingen, alleen foto’s van dieren of alleen vergezichten… Je raadt het al, ook dat is wat eentonig. En dat wil je nu net niet met die gallery wall! Mix en match dus een beetje. Een bepaalde stijl geeft je richting, maar ga daar relaxed mee om. Want teveel van hetzelfde is gewoon niet leuk. Dat geldt trouwens ook voor de afmetingen van de lijsten en foto’s of posters. Combineer daarin. Wat afwisseling en variatie houdt het spannend.

Nog meer inspiratie

Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan eens rond op internet, je vindt daar volop ideeën en voorbeelden. En struin lekker winkeltjes af of markten voor mooie afbeeldingen, posters en lijsten. Of kijk eens in jouw eigen bak met foto’s of ga door jouw online fotoarchief. Je komt ongetwijfeld weer mooie foto’s tegen voor aan de muur. Wil je jouw gallery wall afstemmen op jouw interieur? Vraag onze stylisten dan eens om advies. Je vindt ze in de winkels van MrWoon en ze inspireren je graag!

Beelden:  STUDIO MCGEE, Anthropologie, Instagram: witanddelight_

Bron: MrWoon


 
Delen op: