Welke raamdecoratie bij grote ramen?

12 mei 2020

Deze zijn heel geschikt!

Hoe groter het raam, hoe luxer de beleving. Je haalt daarmee zonder moeite buiten naar binnen. Maar soms wil je dat helemaal niet. Omdat er teveel zonlicht is, teveel inkijk of je het gewoon leuk vindt iets voor de ramen te hangen. Maar welke raamdecoratie is geschikt voor die hele grote ramen? Wij zetten ze voor je op een rij.

Ramen tot 3 meter hoog of wel 7 meter breed

Grote ramen, dan hebben we het al snel over raampartijen die van de vloer tot het plafond lopen. Of over de hele breedte van een wand. Ramen dus tot wel 3 meter hoog of zelfs 7 meter breed. Niet alle raamdecoratie kan daar gemakkelijk voor gehangen worden, maar sommige dus wel. En dan heb je dus eigenlijk dubbel geluk; een groot raam en genoeg keus uit passende raamdecoratie. Hoe mooi is dat?!

Gekoppelde rolgordijnen voor ramen tot 8 meter breed

Rolgordijnen bijvoorbeeld. De meesten kennen die alleen van zo’n standaard gordijntje voor een raam van nog geen meter breed. Maar ze kunnen moeiteloos een raam tot wel ruim 4 meter bedekken. Gewoon met een groot rolgordijn. En is dat nog niet genoeg? Dan koppelen we twee van die rolgordijnen zodat het ook past voor een raam van 8 meter breed.

Versus®: kamerhoge lamelgordijnen

En het Versus® gordijn. Dat is een soort lamelgordijn dat lijkt op het mooie Wave-gordijn maar uniek is door de dubbele functie. De Versus® bestaat namelijk uit een transparante stof en lamellen die perfect tot kamerhoge gordijnen worden verwerkt. De breedte van de lamellen kies je zelf; 89 of 127 mm breed.

Vouwgordijnen voor ramen tot wel 4,5 bij 3,20 meter

Vouwgordijnen combineren een strakke look met veel warme sfeer. En dat doen ze ook bij grote ramen. Deze raamdecoratie kan tot wel 3,20 meter hoog en maar liefst 4,5 meter breed geleverd worden. En dat is best een technisch hoogstandje als je bedenkt hoe zo’n vouwgordijn werkt. Die worden immers opgehaald met horizontale baleinen. Maar doordat deze van stevig aluminium zijn en doordat de ophaaltechniek hier speciaal op is afgestemd, buigen ze niet door en blijven de vouwgordijnen ook bij de extra grote en brede ramen, helemaal perfect hangen.

Extragrote jaloezieën: de XL7

Misschien geen verrassing in naam, maar wel verrassend in looks; de Scala® jaloezieën XL7. De naam zegt het dus al; dit zijn imposante, extragrote jaloezieën. Jaloezieën tot wel 6,9 meter breed gemaakt van aluminium. En daarbij heb je ook nog de keuze uit lamellen van 50 en 70 mm breed. De XL7 jaloezieën van 50 mm zijn beschikbaar in meer dan 45 kleuren. Die van 70 mm in 8 verschillende tinten. Prachtige, robuuste jaloezieën die altijd elektrisch zijn en je ook nog eens in elke kamer kunt ophangen, ook in de vochtige ruimtes.

Plissés en Duette®Shades zijn verfijnd maar ook heel groot

Plisségordijnen vallen op door hun elegante en smalle plooien. Met plooien van 32 en zelfs maar 20 mm breed zijn dit verfijnde gordijnen. Prima dus voor kleine ramen, maar zeker ook geschikt voor grote ramen. Bij grote ramen komen de bredere plooien beter tot hun recht. Ook de verfijnde Duette®Shades zijn geschikt voor grote ramen. Deze luxe raamdecoratie met de opvallende honingraatstructuur werkt ook nog eens isolerend. Bij beide soorten raamdecoratie geldt dat de maximale breedte van het pakket, afhankelijk is van de gekozen gordijnstof.

Voor een grote schuifpui? Kies paneelgordijnen!

Zoek je raamdecoratie voor een grote schuifpui? Dan raden we je aan eens naar de vele mogelijkheden van de paneelgordijnen te kijken. Deze kunnen tot wel 3 meter hoog gemaakt worden en het aantal panelen is eigenlijk eindeloos. De breedte per paneel bepaal je ook zelf en kan variëren tussen de 50 tot 130 cm breed. In kleuren, stofdiktes en samenstelling is er heel veel mogelijk dus het kan perfect afgestemd worden op jouw interieur.

Elektrische bediening van grote raamdecoratie

Hoe groter een raam, hoe zwaarder de raamdecoratie. Het openen en sluiten daarvan kan dus best een klus zijn. Gelukkig kunnen ze ook elektrisch bediend worden. Gemakkelijk vanuit de luie stoel of vanuit bed open en sluit je de rolgordijnen, vouwgordijnen, plissés en Duette®Shades en zelfs die hele grote XL7 jaloezieën. En heb je ze aangesloten op een hub? Dan bedien je ze eenvoudig met jouw smartphone.

MrWoon geeft ook persoonlijk advies voor raamdecoratie bij grote ramen

Ben jij op zoek naar passende raamdecoratie voor de grote ramen bij jou thuis of op de zaak? Dan is het tijd om je eens persoonlijk te laten informeren en adviseren door een van onze interieuradviseurs. In elke winkel van MrWoon staan ze voor je klaar. Maak je snel een afspraak?

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: