Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Geuren maken een thuis

01 mei 2020

Het effect van geur in jouw huis

Soms kom je ergens binnen en voelt het meteen goed. Onbewust ervaar je iets waar jij je comfortabel bij voelt. Geur is daarin een heel bepalende factor. En met een geur waar jij je prettig bij voelt, creëer je dus jouw thuis. Het effect van geur in jouw huis is groot, en jij bepaalt welk effect dat moet zijn.

Appeltaart

Een geur kan herinneringen terugbrengen en emoties oproepen. Zo word je van de ene geur heel ontspannen terwijl een andere geur je juist energie geeft. Maar ook kun je met een vleugje van iets wat je ruikt, ineens weer terug zijn in de keuken van jouw oma. En ga je jouw huis verkopen, dan krijg je gegarandeerd het advies om voor een bezichtiging een appeltaart te bakken. Want ‘dan voelt iedereen zich meteen thuis’.

Jouw plek creëren met geur

Nu is er niets mis met een appeltaart bakken, of twee als het moet. Maar om dat nu steeds te doen om je prettig thuis te voelen, is ook best wat werk. Toch is het fijn om van jouw huis een thuis te maken. Jouw stempel te drukken op jouw interieur. Dat doe je natuurlijk al met de inrichting, de woonstijl en alle accessoires die je kiest. Maar door ook bewust met geur om te gaan, creëer je jouw eigen plek.

Neusblindheid

Een probleem; zelf ruik je de geur in huis al vrij snel niet meer. Neusblindheid heet dat. Je bent dan zo gewend aan jouw huisgeur, dat het je niet meer opvalt. Toch kan het geen kwaad om aandacht aan de geur in huis te besteden. Want ook al ruik je het niet constant, je voelt je er onbewust toch prettig bij. En door zo nu en dan af te wisselen in geuren, ervaar je ze toch weer.

Ontspannen of een nostalgisch warme sfeer?

Verschillende geuren hebben verschillende effecten. Zo zorgen rozemarijn en eucalyptus voor een ontspannen sfeer. Heerlijk voor in de badkamer of slaapkamer! Wil je beter kunnen slapen? Dan kies je voor de geur van lavendel. En bij een typisch warme, winterse sfeer bij de open haard hoort kaneel en sinaasappel. Nostalgie gegarandeerd!

Meer energie of een schoon, fris gevoel?

Een schoon, fris gevoel krijg je direct als jouw huis naar schone was ruikt. Weet je dat je dat effect bereikt met gember, linnen of groene thee? En de geur van citroengras of bergamot in huis geeft je snel meer energie.

Geurmakers

Zo’n geur in huis creëer je al snel met de bekende geurstokjes. Maar ook bloemen, hout, geurkaarsen, dispensers of geurbranders waarop je een druppel etherische olie giet werken prima als geurmaker. En speciaal voor de badkamer zijn er aromaverspreiders waar je jouw favoriete olie aan toevoegt en zo jouw eigen aromatherapie creëert. Voor een heerlijk relaxmomentje bij jou thuis.

Stylingstips om van jouw huis een thuis te maken, bij MrWoon

Van een huis een thuis maken gebeurt niet van de een op de andere dag. Geuren zijn heel bepalend, maar natuurlijk ook de inrichting. Wil je voor dat laatste persoonlijk advies, bijvoorbeeld stylingstips die passen bij jouw huis en woonwensen? Kom dan eens naar een winkel van MrWoon waar onze interieurstylisten voor je klaar staan.

Beelden: Pinterest, Soak Store, Bloomon

Bron: MrWoon


 
Delen op: