Wat is SmartCord®?

21 april 2020

De kindveilige bediening van raamdecoratie!

Een SmartCord®, ooit van gehoord? Het is dé kindveilige bediening van verschillende soorten raamdecoratie. Met een SmartCord® blijft de lengte van het koord altijd gelijk. Er is dus nooit een lang koord dat gevaar voor een kind kan opleveren.

Oplossing

Sommige soorten raamdecoratie worden bediend met een koord. Om ze te openen of sluiten door ze omhoog of naar beneden te bewegen. Vroeger was het dan altijd zo dat een koord heel lang kon worden. Dat bleek in de praktijk heel gevaarlijk voor kleine kinderen. Vandaar dat een oplossing werd gezocht. En die is gevonden in het SmartCord®.

Zo werkt een SmartCord®

Een SmartCord® werkt eigenlijk net als alle andere bedieningskoorden en is gemakkelijk te bedienen; beweeg het naar binnen om de raamdecoratie te ontgrendelen. Je laat het dan helemaal naar beneden zakken, alsof je de raamdecoratie sluit. Wil je het niet helemaal dicht hebben maar een deel open laten? Dan trek je rustig aan het bedieningskoord met een pompende beweging. De raamdecoratie gaat dan weer omhoog. En eenmaal op de gewenste hoogte beweeg je het koord naar buiten zodat je het vastzet. Let er wel bij de bediening op dat het rustig gebeurd, anders kan het koord verstrikt raken.

Verschil SmartCord® vs. gewoon bedieningskoord

Het grootste verschil met een SmartCord® en een gewoon bedieningskoord is dat het koord niet met een lus werkt. De standaard bedieningskoorden hebben wel een lus waardoor het bij de bediening verschuift; het kan hoger hangen en lager. Als het eenmaal lager hangt kan het in bereik komen van kleine kinderen. Met alle gevaren van dien. Bij het SmartCord® daarentegen blijft dat koord altijd even lang. En dat is wel zo veilig!

SmartCord® mogelijk bij plisségordijnen en Duette®Shades

Het SmartCord® is leverbaar bij twee soorten raamdecoratie; de plisségordijnen en bij de Duette®Shades. Bij de plissés is een SmartCord® mogelijk in de plooibreedte 32 mm. Bij de Duettes® maakt de breedte van de plooien niet uit; deze vorm van kindveilige bediening is in elke uitvoering leverbaar. Lijkt dat aanbod wat beperkt? Dan heb je ons assortiment plisségordijnen en Duette®Shades nog niet gezien! Die zijn er in tal van kleuren, afmetingen, dessins en van transparant tot verduisterend. Meer dan genoeg keus dus. En nog veilig ook.

Test het SmartCord® zelf in een winkel van MrWoon!

Vind je de bediening van het SmartCord® toch nog onduidelijk? Dan laten we je het gewoon zien! Kom naar een van de winkels van MrWoon en test zelf in de praktijk hoe handig en gemakkelijk deze kindveilige bediening van raamdecoratie werkt. Onze adviseurs zijn er om al jouw vragen hierover te beantwoorden. Ook als je persoonlijk stylingsadvies nodig hebt voor de mooiste uitvoering van plisségordijnen of Duette®Shades bij jou thuis.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: