Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een huis vol planten

17 april 2020

Planten zijn goed voor de sfeer in huis en voor jouzelf

Planten in het interieur? Hoe meer hoe beter! Met planten haal je niet alleen meer sfeer in huis, ze zijn ook goed voor jouzelf. Met planten wordt dus niet alleen jouw huis leuker en gezelliger, jij knapt er ook van op!

Urban Jungle: volop planten in huis

Kun je geen genoeg van planten krijgen? Dan is dat helemaal niet erg, integendeel zelfs. Ze brengen allemaal voordelen mee in huis en het is nog helemaal hip ook. Een interieur met veel planten is namelijk een echte woonstijl: ‘Urban Jungle’. Een prima woontrend dus om ook in jouw huis door te voeren!

De voordelen van planten in huis en op de werkplek

Veel planten in huis zorgen voor een gezonde leefomgeving. Zo brengen ze sfeer, zuiveren ze de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en zijn ze stressverlagend. Ook kun je je beter concentreren met planten om je heen en ben je productiever. Allemaal voordelen van planten, zowel voor in huis als voor op jouw werkplek.

Geluidfilterend

Ook het geluid in een ruimte verbetert door planten. Dat komt door de bladeren, die filteren het geluid waardoor het niet meer als een holle klankkast klinkt. Door al deze voordelen voel je je ongemerkt fijner als er veel planten zijn. En daardoor kun jij ook meer hebben, handig als iets eens tegen zit.

Groene vingers, of niet?

Alleen, niet iedereen heeft groene vingers. Ben jij er ook zo een waarbij elke plant op een voortijdig einde kan rekenen? Dan is dat geen reden om planten te weren. Denk nog eens aan alle positieve effecten van planten en blijf het gewoon proberen. Er staan op internet genoeg tips en adviezen hoe je jouw kamerplanten het beste kunt verzorgen.

Zo krijg je mooie planten

Waar je in ieder geval op moet letten bij de aanschaf is wat voor soort plant het is. Sommige planten doen het prima op een donkere plek terwijl andere het liefst de hele dag in de zon staan. En wil de ene plant altijd natte voeten hebben, een ander verliest daardoor weer juist zijn bladeren. Tips voor de locatie en hoeveel water een plant nodig heeft, zijn dus wel heel belangrijk om op te volgen. En zorg daarnaast dat je alert bent op de signalen die jouw plant geeft. Worden de bladeren bruin? Google even en je ontdekt snel genoeg of de plant teveel of te weinig water krijgt, meer of minder zonlicht nodig heeft of misschien juist wat extra voeding kan gebruiken. Praten helpt ook weleens zeggen ze, maar of dat echt zo is….

Eyecatcher in het interieur

Natuurlijk is een plant ook gewoon een echte eyecatcher voor in jouw interieur. Zeker als je een mooie, grote plant kiest. Vind jij het leuker om zelf planten op te kweken? Maak dan een hele wand met verschillende planten in allerlei groottes. En denk ook eens aan de plekken in huis waar het niet zo voor de hand liggend is om een plant te kiezen. Zoals de badkamer of bij de trap. Als je een plant zoekt die qua licht en temperatuur geschikt is voor die ruimte, dan kan het bijna niet mis gaan.

Inspiratie voor een Urban Jungle in jouw huis? Ook dat vind je bij MrWoon!

Bij MrWoon vind je geen planten, maar wel gordijnstoffen en behang met plantenprints. En natuurlijk volop inspiratie om jouw interieur tot een ware Urban Jungle om te toveren. Met echte planten en als dessin op de muur of voor het raam. Want ook dat kun je prima combineren. Kom eens langs en we helpen je graag om jouw eigen Urban Jungle te creëren!

Beelden: Pinterest, Hilton Carter uit Wonderplants 2, Instagram thrift_plantabode_

Bron: MrWoon


 
Delen op: