Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kleur op de trap

03 april 2020

Geeft een andere uitstraling

De trap is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw huis een make-over gaat geven. En waarschijnlijk ook niet het tweede. Toch kun je met een opknapbeurt van de trap de uitstraling ervan en de ruimte daaromheen, flink beïnvloeden. We geven je een paar suggesties.

Zwarte trap?

Een zwarte trap kan zowel heel opvallend als heel neutraal zijn. Dat hangt eigenlijk van de omgeving af. Is de rest van het trappenhuis heel wit, dan knallen die zwarte traptreden eruit. Is de rest van het interieur eromheen grijs of met grijstinten, dan gaat het rustig op in het geheel. Zwart op de trap kan dus prima, aan jou de keus of je het laat mengen met de omgeving of juist niet.

Opvallend groen of roze

Een kleur op de trap die lekker opvalt, zien we ook steeds vaker. Een groene trap? Waarom niet. Of roze traptreden? Ook leuk! Zeker als je zo’n opvallende kleur combineert met een afwijkende muurkleur maak je van het trappenhuis een echt statement. Maar ook als je een vrij rustige woonstijl hebt, kan een heel andere kleur op de trap juist een leuk detail zijn.

Of lekker neutraal

Is voor jou een trap niets meer dan een trap? Dan is het natuurlijk helemaal prima om het lekker neutraal te verven. Wit, crème of grijs zijn mooie tinten die je goed kunt laten opgaan in hun omgeving. Wil je wel een rustige look bij de trap die mooi aansluit bij jouw interieur? Kijk dan naar een tint die al veel terugkomt in de accessoires van de hal. Is dat bijvoorbeeld hout? Kies dan voor een zachtbruine tint op de trap. Dat matcht goed met de al aanwezig stijl zonder dat het teveel aanwezig is.

Trap opknappen met de juiste verf

Een trap opknappen kan heel goed met een lik verf. Maar dan moet het wel goed gebeuren. De verf op een trap slijt snel als je gewone verf neemt. Die is helemaal niet bestand tegen al die voeten en schoenen die er dagelijks overheen gaan. Speciale trapverf is dat wel en blijft veel langer mooi. En dat wil je ook, want een trap goed verven is een tijdrovend klusje. Dan wil je er ook wel lang plezier van hebben, en dat kan met de juiste verf.

Trapverlichting in de stootborden

Een andere kleur verf op de trap alleen al geeft het een heel andere uitstraling. Maar nog meer effect bereik je met bijvoorbeeld trapverlichting. Plaats je die in de stootborden, onder het uitstekende deel van elke traptrede dus, dan zit het niet in de weg en heb je nooit een ongewilde schaduw als je zelf op de trap loopt. Deze verlichting is dus zowel heel sfeervol als veilig.

Welke kleur voor jouw trap? Laat ons je adviseren!

Met een andere kleur op de trap verander je de sfeer en stijl in jouw hal of trappenhuis. Wil je weten wat het effect van een kleur is voor jouw trap? Kom dan naar MrWoon. In al onze winkels staan de interieurstylisten voor je klaar. Zij geven je persoonlijk advies, laten je voorbeelden zien en kunnen je ook tips geven hoe je de trap het beste kunt verven of door wie je het goed kunt laten verven. Ook voor een opknapbeurt aan jouw trap ben je bij MrWoon dus aan het juiste adres!

Beelden: Stijlinge, InteriorTwin, Remodelista

Bron: MrWoon


 
Delen op: