Vouwgordijnen passen overal

24 maart 2020

De ideale raamdecoratie

Vouwgordijnen passen overal. In elke woonstijl, in elke ruimte en bij elk raam. Zelfs als het een groot en hoog raam is. Hoe dat komt? Vouwgordijnen zijn heel divers. Qua stoffen, afwerking, montage en veel meer. Heb jij nog nooit vouwgordijnen als raamdecoratie overwogen? Dan is het nu de hoogste tijd om dat te veranderen!

1.250+ verschillende gordijnstoffen

Zoek je een nieuw gordijn, dan kijk je waarschijnlijk eerst naar de gordijnstof. Je wilt immers wel iets dat perfect past bij jouw interieur. Met vouwgordijnen hoef je je daar niet druk om te maken. Die zijn er namelijk in meer dan 1.250 verschillende stoffen. Als je dan niet de kleur of het printje kunt vinden dat je mooi vindt, dan is het er gewoon niet!

Voor elke ruimte, ook op kantoor of in de keuken

Behalve in heel veel kleuren en dessins, zijn vouwgordijnen er ook in veel verschillende soorten stoffen. Transparant of verduisterend, zonwerend, brandvertragend, warmte-isolerend, de vochtbestendige No Limits-stoffen of geluiddempend… Met vouwgordijnen kun je letterlijk alle kanten op. Of je nu iets zoekt voor de woonkamer, keuken of badkamer, slaapkamer of op kantoor. Wat de materialen betreft is het allemaal mogelijk.

Voor grote en hele grote ramen

De afmetingen of de locatie van een raam kunnen soms een probleem zijn. Als ze bijvoorbeeld heel hoog zijn, heel groot of als het een raam in een deur is. Zoek jij voor zo’n plek de geschikte raamdecoratie? Dan is de kans groot dat je op vouwgordijnen uitkomt. Die zijn er tot wel 4,5 meter breed en tot 3,2 meter hoog. En doordat ze ook met zijgeleiding geplaatst kunnen worden, is het geen probleem om vouwgordijnen op een deur te bevestigen. De zijgeleiding voorkomt irritant geklapper maar houdt de gordijnen mooi strak en rustig voor het deurraam.

Op afstand bedienbaar, ook via de app

Een ander voordeel van vouwgordijnen zijn de vele opties waarmee ze uitgevoerd kunnen worden. Houd je van gemak? Dan laat je ze elektrisch bedienbaar maken. Wil je maximaal gemak? Dan bedien je de vouwgordijnen via een hub waardoor je ze opent en sluit met een app op jouw telefoon, ook als je niet thuis bent! En natuurlijk zijn de vouwgordijnen in een top-down, bottom-up uitvoering mogelijk. Daarmee kun je ze op elke plek in het raam vastzetten, bijvoorbeeld op ooghoogte. De boven- en onderzijde van het gordijn verschuif je zoals jij dat wilt, wanneer jij dat wilt.

Voeren, isoleren en afwerken

Vouwgordijnen bieden dus tal van mogelijkheden, ook in afwerking. Je kunt ze laten voeren zodat ze verduisteren en isoleren. En je kunt kiezen wat je met de baleinen doet; in het zicht of juist aan de achterzijde. Dat laatste heeft de voorkeur als je een gordijnstof met print hebt wat je niet wilt laten onderbreken. Zoek je een industriële look? Dan laat je de baleinen aan de voorzijde instikken.

Combinaties met andere raamdecoratie

Heel mooi is ook het combineren van raamdecoratie. Bijvoorbeeld vouwgordijnen met andere raamdecoratie in dezelfde kleur. Zoals een verduisterend vouwgordijn met ragfijne in-betweens. Of vice versa waarbij de vouwgordijnen in een transparante of semi-transparante stof gemaakt zijn.

Welke vouwgordijnen passen bij jouw interieur?

Kortom, vouwgordijnen zijn helemaal naar jouw wens en smaak te maken. De kunst is vooral te bepalen welke stof, kleur en uitvoering nu het allermooist voor jouw interieur is. Maar ook daar helpen wij je bij, met onze interieuradviseurs. Je vindt ze in elke winkel van MrWoon waar ze jou persoonlijk stylingsadvies geven. Kom dus snel langs!

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: