Nieuw huis? Denk eerder aan de raamdecoratie!

17 maart 2020

Nieuw huis? Denk dan eerder aan de raamdecoratie!

Ga je verhuizen? Dan ben je druk met de inrichting van jouw nieuwe huis! Wat moet er op de vloer? Hoe richten we de keuken in? Welke kleur kiezen we voor de muur? En past de bank wel daar voor het raam? Vaak wordt pas op het laatst aan de raamdecoratie gedacht. En dat is eigenlijk best jammer.

Sfeer, licht, privacy, akoestiek én isolatie

Raamdecoratie is namelijk heel bepalend in elke ruimte. Het geeft sfeer, zorgt voor een bepaalde lichtinval, kan privacy bieden en heeft invloed op de akoestiek. Raamdecoratie kan zelfs isolerend werken zodat de energierekening lager uitvalt. Kortom, reden genoeg om veel eerder na te denken over welke raamdecoratie je wilt in jouw nieuwe huis!

Soort vloer en muren bepalend bij keuze raamdecoratie

De keuze voor raamdecoratie is van heel veel zaken afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld een stenen vloer en gestucte muren? Dan zal het best hol klinken in huis. Maar kies je daarbij voor velours gordijnen dan absorberen die het geluid zodat het aangenamer klinkt. Bovendien geven ze een zacht accent in het overwegend harde interieur.

Passende raamdecoratie voor jouw privacy

Ook zul je per ruimte andere eisen stellen aan de privacy. Of iemand overdag in de keuken kan kijken, maakt je vast niet zoveel uit. Maar in de badkamer wil je wel altijd privacy. En ’s avonds in de huiskamer is het ook niet zo fijn als iedereen naar binnen kijkt. Gelukkig biedt raamdecoratie hierin altijd een passende oplossing. Door verschillende soorten te combineren zoals in-betweens met verduisterende vouwgordijnen. Overdag heb je dan wel lichtinval maar ’s avonds geen inkijk. Of je kiest voor top-down bottom-up plisségordijnen. Deze zet je overdag midden in het raam vast waarmee je nieuwsgierige blikken buitenhoudt en ’s avonds rol je het helemaal uit.

Type ruimte

Behalve privacy is ook het type ruimte van belang bij jouw keus in raamdecoratie. In de badkamer en keuken heb je altijd te maken met vocht. Daar heb je dus iets voor het raam nodig dat daartegen kan. Jaloezieën met een aluminium binnenwerk bijvoorbeeld dat niet kan roesten. Of gordijnen of rolgordijnen van een screenstof die vocht- en schimmelwerend is.

Locatie van het huis en de ruimte

De locatie van het huis of van de ruimte kan ook van invloed zijn op het soort raamdecoratie dat je kiest. Is het een ouder hoekhuis dat best tocht? Dan zijn dikke gordijnen voor de ramen heel prettig. Is het een kamer die pal op het zuiden ligt? Dan adviseren we je een warmtewerende gordijnstof. En wil je graag minder stoken? Kies dan voor de stijlvolle Duette®Shades. Door de honingraatstructuur isoleren ze heel goed en besparen tot wel 25% op de energie!

Raamdecoratie + vloer + muren = basis voor de inrichting

Naast al die praktische eisen, wil je natuurlijk ook iets voor het raam dat mooi combineert met de rest van het interieur. Of dat de gewenste sfeer in jouw huis brengt. Ook dan raden we je aan om de raamdecoratie als uitgangspunt te nemen samen met de vloer en muren. Dat zijn immers de grootste elementen in de kamer en dus heel bepalend. Door die als eerste te kiezen, creëer je als het ware een canvas waar je de meubelstukken en accessoires perfect op laat aansluiten.

Persoonlijk advies en inspiratie voor jouw nieuwe interieur?

Ook al is het heel verstandig om veel eerder na te denken welke raamdecoratie jij in jouw huis wilt, toch is dat niet makkelijk. Het heeft immers ook veel consequenties voor de rest van jouw interieur. Laat je daarom adviseren door een specialist. Bij de winkels van MrWoon vind je altijd ervaren interieurstylisten die met jou persoonlijk meedenken en je veel tips en inspiratie aan de hand doen. Maak snel een afspraak en ze werken ook met jou aan jouw nieuwe interieur!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Nieuw huis? Denk eerder aan de raamdecoratie!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: